Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac Mozzart vs. Partizan Mozzart Bet - okršaj dve institucije

post-title
Foto: Lejča photography


U okviru 6. runde AdmiralBet ABA lige, na parketu dvorane kraj Morave, košarkaško znanje i umeće odmeriće ekipe koje se odlično poznaju već decenijama. Svakako, reč je o Borcu Mozzart i Partizanu Mozzart Bet (17:00, dvorana kraj Morave).

Biće to sudar dve ekipe iz donjeg, odnosno gornjeg doma regionalne lige. Naime, u dosadašnjem delu takmičenja Borac Mozzart je pretrpeo pet poraza. Prvo je doživeo negativan rezultat na gostovanju u Ljubljani od Cedevita Olimpije (98:81), zatim kod kuće od FMP Meridiana (84:85), onda i u Aleksandrovcu od Igokee m:tel (90:78), pa od Zadra kod kuće (91:93), a na koncu i od Cibone u ,,Draženovom domu” (87:85). Taj skor imao je kao posledicu da se tim Marka Marinovića u ovom momentu nalazi na 13. mestu.

S druge strane, Partizan Mozzart Bet je bio daleko uspešniji. Tim iz prestonice je u prvom kolu pobedio Cibonu (81:105), a zatim su se ređali trijumfi protiv MZT-a (74:92), Studentskog centra (91:82), Mornara (62:83) i na kraju Mege (86:76). Tih pet trijumfa doneli su crno-belima lidersku poziciju na tabeli jadranske lige.

Što se tiče narednog rivala Čačana, valja pomenuti da je to klub prebogate istorije. Baš kao i Borac Mozzart, osnovan je davne 1945. godine. Od tada, pa do danas, u vitrinama Partizana našli su se brojni trofeji, kako domaćih, tako i stranih takmičenja. Pomenućemo samo da je Partizan u sezoni 1991/1992. osvojio pehar namenjen prvaku Evrope, a tada ga je, baš kao i danas, predvodio Željko Obradović. Pored toga, Partizan je šest puta je bio prvak ABA lige, jednom ABA Superkupa, nacionalno prvenstvo je osvajao 21 put, a ima i 16 trofeja Kupa…

Treba naglasiti i to da je Partizan, kao i Borac, od vremena bivše Jugoslavije do dan danas, iznedrio brojne talentovane košarkaše. Zanimljiv podatak jeste da su mnogi vrhunski igrači branili grb oba pomenuta tima, poput Dragana KićanovićaŽeljka ObradovićaMarka IvanovićaVladimira AndroićaGorana GrbovićaUroša Tripkovića

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar