Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kadetima Borca pripao gradski okršaj sa Čačkom 94

post-title
Foto: Lejča photography


Runda broj dva Triglav kadetske lige Srbije bila je rezervisana za jedan vrlo zanimljiv i svim Čačanima veoma mio duel. Naime, na parketu hrama košarke kraj Morave koplja su po prvi put u istoriji ukrstili kadetski timovi Borca Mozzart i Čačka 94 Quantox. Bio je to meč između aktuelnih vicešampiona države i debitanata u ligi. Ali kako pobednik može biti samo jedan, na koncu susreta lovorikama se okitio tim Vladimira Zlatanovića, a rezulta je glasio 79:68 (25:14; 27:9; 13:24; 14:21).

Početak utakmice protekao je u odmeravanju snaga među ekipama. Nakon nekoliko neiskorišćenih napada, prvi je inicijativu preuzeo Čačak 94, koji je preko Živkovića i Pavla Nikolića došao do serije 6:0. Posle gotovo tri minuta bez koša i Borac je poentirao, a za to se postarao Ivković, koji je vezao četiri poena. Njega su vrlo brzo sledili saigrači, tako da je prvo anulirana prednost Čačka 94, a zatim je crveno-beli sastav i poveo (19:   10). Sastav u plavim dresovima je uspeo da zaustavi nalet rivala, ali ne i da vrati prednost na svoju stranu semafora. Štaviše, pred kraj deonice Borac je osetio momenat, pa je došao i do dvocifrene prednosti (25:14).

Dobru igru sa kraja prve Borac je nastavio početkom druge deonice, kada je dodatno povećao svoj suficit. Čačak 94 je odgovorio preko Tatića, ali to je bio samo individualni akt. Crveno-beli su nastavili u pozitivnom ritmu, pa su posle trojke Bjelića došli i do kote 20 (40:20). Vremena je do poluvremena bilo i više nego dovoljno, pa je trener Kolarević pozvao tajm aut kako bi razdrmao svoj tim. Međutim, do promene nije došlo, već je Borac još više uvećao svoj kapital, a zaustavio se na +32 (52:20). Do odlaska na veliki odmor Čačak 94 je uspeo samo malo da umanji deficit.

Nakon povratka iz svladčionica, timovi su ponovo igrali koš za koš, baš kao početkom utakmice. Doduše, to je Borcu više pogodovalo, jer je imao veliku zalihu koševa. Takvo stanje potrajalo je dobar deo treće četvrtine. Međutim, u završnom delu deonice Čačak 94 je dodao gas, pa je na volšeban način uspeo da smanji deficit na 18 poena (65:47). Iako je delovalo da je Borac već u prvih 20 minuta rešio pitanje pobednika, Čačak 94 je za kratak vremenski period učinio utakmicu daleko zanimljivijom.

Borac je shvatio da je đavo odneo šalu i da Čačak 94 sve više topi deficit, pa je zaigrao angažovanije. S druge strane, igrači u plavom su došli do spoznaje da nemaju šta da izgube, pa su se trudili da što više priđu rivalu. I uspeli su da priđu na minus 10 (78:68), ali više od toga nisu mogli. Košarkaši u crvenom su potrošili poslednje atome snage kako bi sprečili protivnika da se potpuno vrati u meč. Uz dosta truda, u tome su i uspeli, pa su na kraju ipak došli do nova dva boda.

Borac Mozzart: Simović 7, Perišić, Dragićević 12, Erić 7, Ivković 25, Radović 9, Bjelić 12, Aleksić, Medić 2, Stojić 5, Đekić, Petrović.

Čačak 94 Quantox: Marić 2, Dimović, N. Nikolić 2, P. Nikolić 22, Gujaničić 5, Obradović 4, Lišanin, Lazović, Živković 4, Tatić 21, Mirković, Ćurčić 8.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar