Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vlada Srbije imenovala Marka Parezanovića za novog načelnika Moravičkog okruga

post-title
Foto: Mediaportal


Vlada Srbije na današnjoj sednici imenovala je Marka Parezanovića za novog načelnika Moravičkog upravnog okruga. Moravički upravni okrug je jedan od 30 okruga u Srbiji, a čine ga grad Čačak i opštine Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica. 

Marko Parezanović rođen je 1986. godine u Beogradu. U Čačku je završio Osnovnu školu Filip Filipović i srednju Tehničku školu. Osnovne akademske studije završio je na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku na kome je stekao zvanje Profesor tehnike i informatike. Master studije završio je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu kao Master politikolog. 

Parezanović je nakon tri godine rada u čačanskoj Elektrodistribuciji, dva puta biran za narodnog poslanika u skupštini Republike Srbije, 2016. i 2020. godine. Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke, a u periodu od 2015. do 2020. godine obavljao je funkciju poverenika Gradskog odbora ove stranke u Čačku. U skupštini Srbije bio je član Odbora za  pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samo upravu, ekologiju i prosvetu, kao i predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Kraljevinom Belgijom. 

Na mestu načelnika Moravičkog upravnog okruga Parezanović će naslediti Slobodana Jolovoća kome je 8. novembra istekao mandat.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar