Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Počinje manifestacija Dani patrijarha Pavla

post-title
Foto: Infopress


Izložbama   fotografija ,,Molitveno  sećanje“ i rezbarenih krstova ,,Hodanje u svetlosti“ koje će biti otvorene u subotu 19. novembra u Kulturnom centru u Čačku, zvanično će započeti manifestacija Dani patrijarha Pavla, koja se ove godine održava po sedmi put. Organizovanju ovih događaja prethodila je  postavka krstova u manastiru Blagoveštenje i objavljivanje prvog broja časopisa Pavle, patrijarh srpski. Organizator manifestacije je udruženje Pavle, život po jevanđelju, a pokrovitelj grad Čačak.  

Svaku manifestaciju Dani  patrijarha Pavla uvek obeleži i putovanje predsednika udruženja profesora Draga Miloševića u Kućance, rodno mesto Gojka Stojčevića, odnosno patrijarha Pavla. U ovom mestu se 15. novembar, dan kada se upokojio patrijarh slavi kao praznik.

patrijarh2
Foto: Infopress

- I ove godine pripremljen je bogat program. Nakon otvaranja izložbi u Kulturnom centru isto veče u subotu sa početkom u 20 časova koncert će održati Beogradski adrigalisti uz besede Mila Lompara. Dani patrijarha Pavla je manifestacija grada Čačka i lokalna samouprava joj pruža punu  podršku. To je događaj koji nema ni jedan drugi grad u Srbiji zahvaljujući tragu koji je ostavio patrijarh Pavle u čačanskom kraju, rekao je pomoćnik gradonačelnika Čačaka Miroslav Petković. 

Zbog velikog interesovanja za časopis Pavle, patrijarh srpski grad Čačak će rebalansom budžeta opredeliti oko milion dinara za dodatno štampanje prvog broja, ali i za druge potrebe ove važne manifestacije.  

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar