Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Medijska akcija za novinarku iz Topole – ostala je bez dinara zbog jedne slike, sada Mariji treba pomoć

post-title
Nenad Nešović vlasnik portala N2 i Marija Lazarević novinarka iz Topole, Foto: GZS


Čačanski portal N2 vlasnika Nenada Nešovića tužio je, zbog jedne fotografije na kojoj je Ivica Dačić, Mariju Lazarević osnivača portala TopPres iz Topole.

Nešović je za duševne bolove, autorska prava i sudske troškove tražio preko 300 000 ali sudskim poravnanjem dobio je 182 000 dinara koje će ova devojka morati da mu isplati u roku od mesec dana.

„Bio je nemilosrdan, iako smo ga molile moja sestra i ja, da mi bar razloži na neke duže rate. Sve što sam zaradila ove godine uzeto mi je za jednu jedinu fotografiju i sudske troškove. Očajna sam, moraću da zatvorim medij koji sam gradila pet godina danonoćnim radom. A da ne pričam da sam od te crkavice izdržavala staru baku i bolesnu majku, sama i bez ičije pomoći“, priča Marija kroz suze.

Ova topolska novinarka redak je primer časnog poslenika javne reči iako oskudeva sa opremom i novcem. Uspela je da kao dete sa sela podigne mediji koji je postao prozor u svet ne samo njenim seljanima iz Lipovca nego celoj opštini a i šire. Svakodnevno je na zadatku i nema mesta u kraju gde nije stigla. Istovremeno je glava kuće u kojoj se brine o dve stare i nemoćne osobe, majci i baki. Ali nije se predavala, komšije kažu da se radi o neverovatnoj osobi koja stiže da gaji stoku, baštu a često ćete je videti kako kao muškarac radi najteže fizičke poslove. „Ona nam je desna ruka, pre neki dan nam je istrugala drva, a nikada ne ode da se ne javi i pita treba li šta. Divna devojka, strašno je šta su joj uradili“, kaže njena prva komšinica u selu Lipovac.

Udruženje medija i medijskih radnika pokrenulo je danas akciju kako bi pomogli ovoj devojci da plati kaznu, preživi zimu i spreči zatvaranje media TopPresa (www.toppress.rs)

Predsednik udruženja Gvozden Nikolić pozvao je sve kolege, redakcije i privrednike da opredele sredstva ovom mediju ako su u mogućnosti.

„Poštovani prijatelji, pozivam Vas da zajedno pomognemo u očuvanju jednog medija i pružimo podršku Mariji Lazarević koja je neverovatnom snagom nosila jedan težak posao godinama. Na žalost pravo i pravda su dva različita pojma, Marija je sjajan primer buduće generacije novinara koji se ne libi da uđe među narod već živi sa njim. I svi oni koji se bave naplatom ,,DUŠEVNOG BOLA,, na ovaj način ne rade dobro ni sebi ni drugom. Predlažem im da svakodnevno čitaju po deset puta NJegoševu rečenicu ,,Čast i bruka žive dovjeka”.”

Račun za opstanak TopPres medija i pomoć Mariji Lazarević novinarki iz sela Lipovac je sledeći:

Marija Lazarević PR TOP-MEDIJA, Topola

broj računa: 200-3165360101897-98

Oni koji žele novac mogu uplatiti i na privatan račun:

Marija Lazarević, selo Lipovac, Topola

broj računa: 160-5300100209413-38 Banka Intesa

Udruženje medija i medijskih radnika



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar