Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Reke u okolini Čačka u porastu, proglašena vanredna odbrana od poplava: Uvedena dvadesetčetvoročasovna dežurstva

post-title
Foto: RINA


Usled obilnih padavina koje su pogodile i grad Čačak došlo je do podizanja nivoa reka na teritoriji grada, a na slivu Zapadne Morave proglašena je vanredna odbrana od poplava. Prema rečima načelnika Štaba za vanredne situacije grada Čačka, Bratislava Zečevića, do izlivanja reka još uvek nije došlo.

„ Što se tiče voda prvog i drugog reda za koje su nadležne lokalne samouprave za sada je situacija stabilna. Blagi je porast na svim vodotokovima prvog i drugog reda. Već su preuzete neke preventivne mere”, rekao je za RINU, Bratislav Zečević.

Selo Katrga koje je krajem avgusta delimično bilo poplavljeno izlivanjem lokalnim potoka, sada nema problema jer se reagovalo na vreme i moguća izlivanja su sprečena.

„Zahvaljujući Koridorima otvorena je jedan deonica kanala Bukovac koja protiče ispod Moravskog koridora i time su sprečene moguće poplave u MZ Katrga koja je prošli put bilapogođena poplavama”, istakao je Zečević.

Gradski štab sa vanredne situacije i Civilna zaštita grada Čačka uveli su dvadesetčetvoročasovna dežurstva i spremni su da reaguju u svakom trenutku.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar