Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U toku rekonstrukcija mosta preko Čemernice u Miokovcima

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je, sa saradnicima, posetio Mesnu zajednicu Miokovci, gde je u toku rekonstrukcija mosta preko reke Čemernice, koji spaja Miokovce i Gornju Gorevnicu. Ova investicija vredna je 30 miliona dinara, a finansira se iz budžeta Grada Čačka. Izvođač radova je čačanska firma „Ratko Mitrović Construction“.

Tokom letnjih padavina, zbog velikog prihvata vode, jedno krilo mosta se urušilo, tako da on više nije bio u funkciji, a građen je pre više od 20 godina.

-Zajedno sa „Srbijavodama“ smo dosta odradili na preventivnom delovanju od izlivanja vodotokova, ali ovde, gde se to nije očekivalo, velika bujična voda je oštetila deo mosta. Veoma je značajan za meštane obe mesne zajednice, koji imaju obradive površine sa obe strane reke, a sada obilaze oko sedam kilometra da bi došli do svojih njiva. Novi most biće bolji i kvalitetniji od starog, a nosivost će biti ograničena do 15 tona. Takođe, planirano je i čišćenje rečnog korita, u ovom delu Čemernice – rekao je Todorović, naglasivši, da će, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, most biti završen do kraja ove godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar