Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Da se naša priča nikad nikom ne ponovi", jer jedan život imaš (FOTO)

post-title
Foto: Mediaportal


Na temu bezbednosti u saobraćaju čačanskim srednjoškolcima danas je govorila Kristina Grbović, poručivši im da nikada ne dozvole sebi da budu opomenuti kao što je ona bila "opomenuta" u saobraćajnoj nezgodi nakon koje je postala invalidno lice. Poruka je jasna, da ne budu lenji i da uvek u automobilu vežu pojas.

Inače, Kristina Grbović iz Čačka 2016. godine grčevito se borila da preživi. Prvo joj je preminuo suprug, a ona je, dva meseca nakon toga, doživela tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je ostala nepokretna. Uprkos tome, ona se nije predala već je odlučila da radi na tome da podigne svest ljudi.

- Saobraćajnu nezgodu zbog koje sam danas vezana za kolica doživela sam 7. oktobra 2016. godine. To je bio jedan od mojih prvih izlazaka nakon još jedne velike tragedije koju sam prethodno doživela, a to je gubitak supruga u avgustu iste godine. Imala sam 26 godina i ostala sam sama sa jednogodišnjom ćerkicom Magdalenom. Te večeri sam, na nagovor prijatelja, izašla kod drugarice na kafu. Pri povratku kući pogled mi je bio na telefonu. Dogovarala sam se sa snajom da nam kupim da večeramo zajedno. Usled neprilagođene brzine i bespotrebnog preticanja po klizavom kolovozu, u tom trenutku je vozač izgubio kontrolu nad automobilom nakon čega se vozilo isprevrtalo više puta i završilo na krovu - bila je to priča koju je srednjoškolcima u Čačku ispričala Kristina.

Prilikom saobraćajne nezgode ona je zadobila prelom kičme, prelom četiri rebra, probijenu plućnu maramicu i jak potres mozga. Bila je životno ugrožena, ali uspela je da preživi ostavši trajno vezana za invalidska kolica.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar