Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Do kraja godine produženo ograničenje cena naftnih derivata, brašna još tri meseca

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Vlada Srbije produžila je trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra 2022. godine. Takođe, doneta je i odluka kojom je na još tri meseca ograničena cena brašna tipa T-500.

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom je ograničenje cene ovog proizvoda produženo za još 90 dana, a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Sa istim ciljem, Vlada Srbije produžila je trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31.  decembra 2022. godine. Do istog datuma, produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa, Vlada je donela odluku o produženju privremene zabrane izvoza i iznošenja ove robe. Odluka, koja će se primenjivati od 1. decembra 2022. godine, trajaće mesec dana.

Juče je doneta izmenjena Odluka o privremenoj zabrani izvoza evrodizela EN 590, kojom se ona produžava za još sedam dana.

U cilju ublažavanja posledica i sprečavanja kritične nestašice mleka i proizvoda od mleka, a usled povećanog izvoza i potreba stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu, Vlada Srbije donela je odluku o produženju zabrane izvoza ove robe, koja će se primenjivati od 1. decembra i trajati narednih mesec dana.

RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar