Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Podivljala reka Čemernica ostavila je nekoliko stotina meštana bez jedinog prelaza preko vode: Počela sanacija uništenog mosta kod Čačka, biće izgrađena duplo jača konstrukcija

post-title
Foto: RINA


Čačak - Nemilosrdna reka Čemernica tokom junksih poplava presekla je most koji je spajao dva sela na pola. Zatvoren za saobraćaj otežavao je život meštanima koji su koristili alternativne putne pravce.

"Sedam kilometara svakodnevno moramo da obilazimo, kako bi prešli na drugu obalu. Mnogo nam je teže i fizički i finansijski, naročito sad kad je gorivo mnogo skuplje. Ponovno puštanje mosta u saobraćaj bi nas preporodilo", kažu za RINU meštani.

Nakon što je završena projektna dokumentacija i pstupak javne nabavke, rekonstrukcija mosta je započeta i plan je da bude završena do kraja ove godine. Radove na rekonstrukciji ove saobraćajnice u vrednosti od 30 miliona dinara finansira grad Čačak. Nosivost mosta biće ograničena do 15 tona, tako da će biti u funkciji za svu poljoprivrednu mehanizaciju, lakše kamione i sva vozila koja su do ovog osovinskog opterećenja.

"Most je skoro duplo jači, stabilniji i dugoročniji. Biće urađene obaloutvrde sa obe strane reke. Korito će biti očišćeno u punom profilu, tako da neke buduće kiše ili bujične vode neće biti opterećujuće za ovaj most. Veliku zahvalnost dugujemo i meštanima jer smo brzo rešili sve peripetije vezane za imovinsko - pravne odnose, pa smo mogli da počnemo sa radovima. Nadam se da će upravo njima služiti mnogo narednih godina," rekao je gradonačlenik Čačka Milun Todorović.

On je dodao da je u saaradnji sa Srbijavodama urađeno dosta toga kako bi se preventivno delovalo na vodotokove prvog i drugog reda. Izvođač radova na rekonstrukciji mosta preko reke Čemernice je čačanska kompanija Ratko Mitrović Konstrakšn.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar