Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juniori Borca sigurni u partiji sa Džokerom

post-title
Foto: Lejča photography


U okviru 5. kola Roda juniorske lige Srbije izabranici Miloša Pejanovića su na parketu dvorane kraj Morave imali priliku da se sastanu sa vršnjacima iz somborskog Džokera. Nakon što je zvuk semafora označio kraj susreta, pobedu je na svoj konto upisao domaći sastav, a rezultat je glasio 98:67 (21:16; 26:16; 26:15; 25:20).

Prvih deset minuta proteklo je u nadmudrivanju oba tima. Gosti su se odlično držali protiv favorizovanog domaćina što je, uostalom, i rezultat pokazivao. Istina, Borac je sve vreme vodio, ali njegova prednost nije iznosila puno poena, tako da su Somborci sve vreme bili u igri.

Ali onda je usledila druga četvrtina, koja je bila daleko berićetnija za Čačane. Polako, ali sigurno, domaći košarkaši su preuzimali primat i kontrolu susreta, pa su nakon 20 minuta nadmetanja imali na svom kontu +15 (47:32), što je bio sasvim lep kapital.

Pošto su se ekipe vratile na parket iz svlačionica posle petnaestominutne pauze, Borac je munjevito napravio seriju 7:0, što mu je donelo do tada najvećih +22. Gosti su pokušali da odgovore na adekvatan način, ali nikao nisu uspevali da zaustave raspoloženog domaćina. Štaviše, Borac je dodatno povećao rastojanje u odnosu na rivala, a zaustavio se tokom treće četvrtine na koti 30 (72:42). Bilo je očito u kom pravcu ide meč…

Poslednji deo utakmice bio je stvar puke formalnosti. Borac je pitanje pobednika rešio u trećem delu igre, tako da nije bilo prostora za neku bitniju promenu. Doduše, Džoker se svojski trudio da što više smanji deficit i tako što časnije ode iz Čačka. Na momenat se učinilo da će u tome i uspeti, jer je smanjio zaostatak na minus 22 (77:55). Ali onda je Borac ponovo dodao gas, koji nije spustio do konca susreta, a isti je završio sa +31 (98:67).

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Đ. M. Ćurčić sa 21 poenom. Učinak od dve cifre imali su još Erić, koji je postigao 15, Nikolić i Popović su ubacili po 13, dok je Milošević dodao 12 poena. Kod Džokera istakao se Bečić sa 16 poena.

Posle ove utakmice Borac Mozzart ima skor od četiri pobede, uz jednu odloženu utakmicu. U narednom, 6. kolu, tabor iz grada na Moravi otisnuće se put Niša, gde će se sastati sa domaćim Konstantinom. Taj meč je na programu sledećeg vikenda.

Borac Mozzart: Bojović 6, Vasilijević 6, Vujičić 4, Milošević 12, Veljović, Nikolić 13, Dragićević 4, Ćurčić 21, Munitlak 4, Popović 13, Erić 15.

Džoker: Marković 5, Kustudić 11, Stanojević 12, Vasilić 8, Kovačević 10, Stančević, Slijepčević, Brkić 4, Marković 1, Bečić 16.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar