Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanska publika uživala u predstavi ,,Klaustofobična komedija“

post-title
Foto: Infopress


Na Velikoj sceni Kulturnog centra u Čačku odigrana je pozorišna predstava ,,Klaustofobična komedija“, po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Darka Bajića. Radnja komada prati tajanstveni nestanak poznate balerine Nine Herbert.

Na samom početku predstave braća Kraj od kojih je jedan političar u usponu, a drugi pisac ukazuju publici na trenutnu situaciju, ali  i kroz dijalog prikazuju životne prilike i neprilike. Jovana Stojiljković glumi Veselu Kraj , i kroz ulogu na sceni, ali i u životu ističe  da sve zavisi iz koje perspektive posmatramo?

U predstavi prožima se misao ,,Čovek obično ne zna kad nešto ili nekoga zavoli za ceo život. Sazna to tek mnogo kasnije kada nečega, ili nekoga više nema”. Bila je ovo topla, ljudska priča,posle koje  je ostavljeno publici da  u svojim mislima razmisli o životu, bezuslovnoj  ljubavi, ali I o ljudima koji nas okružuju.

Našoj sagovornici je uloga Vesele Kraj jedna od prvih pozorišnih uloga I na neki način je usmerila kao glumicu.

Klaustofobična komedija premijerno je odigrana 1987. godine I tada su na daskama  za koje se veruje da život znače igrali velikani srpskog glumišta Danilo Bata Stojković, Danilo Lazović, Mihailo Janketić I delom I u njihovu čast peva se u predstavi pesma Stani, stani Ibar vodo, omiljena Batina pesma.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar