Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku održan prvi festival narodne muzike "Neke nove stare pesme"

post-title
Foto: Infopress


Po oceni žirija Festivala narodne muzike ,,Neke nove stare pesme“, prvo mesto pripalo je Nemanji Šuluburiću za pesmu Njenu pesmu ne sviraj, dok je drugu nagradu dobila Sofija Lazović koja je izvodila pesmu Šta bi ja bez tebe, a treću Dejan Jeknić.

Na festivalu je nastupilo 12 izvođača. Pevali su pesme koje su snimljene pre više decenija u pratnji orkestra Milana Pajovića. Glasala je i publika i po njihovoj odluci treća nagrada pripala je Miroslavu Milinkoviću. Zorica Akerman pevala je iz ,,srca“ i to je žiri prepoznao i nagradio priznanjem za izvornost. Ona se predstavila pesmom Molitva je za me.

Takmičare je ocenjivao žiri u sastavu: Mirjana Drobac, koja je bila i predsednica žirija, Srđan Bošković, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda, predsednik Kulturno prosvetne zajednice Srbije, Živorad Žika Ajdačić.

Nagrada za scenski nastup pripala je Katarini Marković. Gojko Jovković nagrađen je za negovanje muzike našeg kraja. Po odluci produkcije festivala za interpretaciju, nagrađena je Katarina Jelić. Nagradu za izvornost pripala je Milošu Čoliću za pesmu Nađite me cigani. Pobednik festivala, Nemanja Šuluburić nagrađen je i od strane publike.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar