Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nikad veće podsticajne mere za poljoprivrednike Topole: Izdvojeno 18 miliona dinara iz lokalnog budžeta, oko 300 meštana potpisalo rešenja

post-title
Ilustracija, foto: RINA


Voćnjaci i plantaže u okolini opštine Topola prostiru se na nekoliko hiljada hektara, poznato je da u predelu srpske Toskane šta god da se posadi to i rodi pa ne čudi da veliki broj meštana živi upravo od poljoprivrede.

Ipak, svake godine na velikom su udaru usled vremenskih nepogoda i niskih otkupnih cena pa su subvencije lokalne samouprave neophodne kako bi opstali u konkurenciji. Stoga je ove godine iz budžeta opštine Topola izdvojen rekordan iznos za subvencionisanje, 18 miliona dinara podsticajnih mera za poljoprivrednike.

"Oko 300 poljoprivrednika je potpisalo rešenja o podsticajima za neku od mera u poljoprivredi. Oko osam miliona direktnih podsticaja samo u ovom krugu smo opredelili i drago mi je da smo u tome uspeli. Mislim da će vam ovo značiti, potrudićemo se da sledeće godine bude i više, znamo da je teška godina iza nas, za poljoprivredu pogotovo, ali opština će pomoći koliko može. Konkurišite i sledeće godine, mi ćemo pokušati da ponovo obezbedimo sredstva i pomognemo“, rekao je predsednik opštine Vladimir Radojković.

Ovo je treća raspodela, a poljoprivrednici su aplicirali za premiju osiguranja od 10 odsto u kojoj je bilo 172 zahteva odnosno blizu pet miliona dinara. Za druge mere opredeljeno je oko tri miliona dinara, tu je regres za veštačko osemenjavanje, stočnu hranu, iskop bunara i prihranu pčela.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar