Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Mijatović posle utakmice kraj Morave: Momci su ostavili srce na terenu

post-title
Foto: Lejča photography


U sastavu 14. runde jadranske lige košarkaši Borca Mozzart ugostili su na svom parketu kolege iz Cedevita Olimpije. Bio je to jedan od najboljih duela ove sezone koji je čačanska publika imala priliku da pogleda. Ipak, na koncu susreta, više sreće je imao gostujući sastav, koji je slavio skorom 74:76 (23:23; 19:15; 17:20; 15:18).

Nema mesta sumnji, bilo je ovo jedno od najboljih izdanja Čačana u tekućoj takmičarskoj godini. A što se tiče defanzive, čak i najbolje. Od prvog do poslednjeg minuta Borac Mozzart se silno borio protiv favorizovanog rivala. A da je imao malo više sreće, mogao je i do slavlja. Bilo kako bilo, ovaj meč je, bez sumnje, model po kom košarkaši iz grada na Moravi moraju da igraju u utakmicama koje dolaze.

Dejan Mijatović, trener čačanske ekipe, uprkos porazu bio je vidno zadovoljan zbog zalaganja svojih pulena.

,,Momci su zaslužili komplimente, jer su odigrali sjajnu utakmicu. Izgubili smo večeras, imali smo šut za pobedu, ali uprkos svemu odigrali smo možda i najbolju utakmicu u sezoni. Lepo je kada se pobedi, recimo kao protiv MZT-a i Splita. Ali protiv najbolje napadačke ekipe u ligi, koja prosečno daje preko 90 poena, momci su odigrali sjajno u odbrani. Zaustavili su Cedevita Olimpiju na 76 poena. Ostavili su srce na parketu. Naravno, imali smo odgovornost prema svojim navijačima zbog loše utakmice protiv Budućnosti. Verujem da su Čačani imali priliku da prisustvuju sjajnoj utakmici“, rekao je šef struke.

Zatim, još je dodao.

,,Ova utakmica je zalog za budućnost. Rad na treninzima se polako vraća momcima. Moramo da podignemo i ostale igrače. Trenutno smo bez Alekse Novakovića, a Mihailo Petrović vuče povredu zgloba. A kada se kompletiramo i pojedini igrači podignu nivo fizičke spreme, bićemo tim koji može da se suprotstavi svakoj ekipi. Igrači su pokazali da mogu da budu ravnopravni sa svakim timom u ABA ligi samo ako veruju u sebe”, kazao je Dejan Mijatović.

Borac Mozzart će imati nedelju dana pauze do sledećeg izazova. Naredni meč Čačani će odigrati u petak 13. januara, a sledeći rival biće FMP Meridian. Utakmica u Železniku zakazana je za 20:00.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar