Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Danas smena sunca i oblaka uz značjane padavine, posebno na jugozapadu zemlje

post-title
Foto: Mediaportal


Jake padavine na jugozapadu zemlje, u ostalim predelima sunčani periodi i slaba kiša. Temperatura od 4 do 20 stepeni. U Beogradu toplo i vetrovito, a kiša i pljuskovi mogući su uveče. Temeratura do 18 stepeni.

U jugozapadnoj Srbiji, naročito južno od linije Priboj - Prijepolje - Sjenica - Novi Pazar, kao i na zapadu Kosova i Metohije biće pretežno oblačno sa obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, na visokim planinama iznad 1.500 metara i sa snegom.

U ostalim krajevima padavine će biti češće najpre rano ujutro, a zatim uveče i u toku noći.

I u Beogradu promenljivo, toplo i vetrovito sa sunčanim intervalima. Kiša i lokalni pljuskovi uz mogućnost grmljavine očekuju se kasnije posle podne, uveče i u toku noći.

Vetar umeren do jak, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura oko 11, a najviša oko 18 stepeni.

U četvrtak će se zona intenzivnih padavina izmestiti ka istoku i jugoistoku Srbije, gde se očekuje od 20 do 50 milimetara za 24 sata.

U petak oblačno i hladnije sa kišom i snegom, dok se u subotu kiša očekuje uglavnom na istoku i severoistoku Srbije, a u ostalim krajevima sneg.

U brdsko-planinskim predelima doći će do stvaranja ili povećanja visine snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara.

U nedelju, 22. januara, pretežno oblačno i suvo, a kiša i sneg ponovo se očekuju početkom naredne sedmice uz maksimalnu temperaturu od nula do 5 stepeni.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar