Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nova japanska borilačka veština donosi u Čačak medalje i zdrav duh

post-title
Foto: Printscreen/RTS


U Čačku pet godina postoji Ašihara kaikan klub „Obilić”. Za taj sve popularniji stil borilačke veštine koja spaja više sportova veliko je interesovanje mladih, koji uveliko osvajaju nagrade na takmičenjima.

Ašihara kaikan predstavlja japansku borilačku veštinu koja spaja više sportova – karate, džudo i boks. Za poseban borbeni stil u Čačku se opredelilo više od 40 članova kluba „Obilić”. Vredno treniraju i već postižu zapažene rezultate.

„Osvojio sam dva zlatna trofeja i mnogo mi znači zato što mi je ovo drugo takmičenje i presrećan sam, samo to mogu da kažem”, kaže Vuk Karadžić iz Čačka.

„Na prvenstvu države sam osvojio trofej i zlatnu medalju. Za mene je to veliki uspeh”, zadovoljan je Ognjen Matović iz Čačka.

Na treninzima su posvećeni, ozbiljni i vredni, bez obzira na pol i godine, a mnogi tvrde da je za njih ašihara kaikan više od sporta.

„Za mene to predstavlja neki način života, a konkretno ovaj sport je za mene bitan – predstavlja sklad dosta toga, raznih borilačkih sportova i za mene je to jedna velika stvar”, naglašava Filip Radulović iz Čačka.

Nova disciplina izazvala je veliko interesovanje u gradu na Zapadnoj Moravi, poznatom po uspešnim borilačkim sportistima.

„U našem klubu postoje sve uzrasne kategorije od pionira, kadeta, juniora i seniora. Ove godine moram da kažem da smo zapažen rezultat ostvarili, da ne kažem istorijski. Na zadnjem prvenstvu države koje je bilo u Topoli, od naših 17 takmičara 16 je uzelo medalje, 18 medalja”, kaže trener Slobodan Jovanović.

Uz savladavanje tehnika nove borilačke veštine, u ovom čačanskom klubu ističu da je najvažnije da se njihovi članovi druže, budu zdravi i postanu dobri ljudi.

RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar