Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



SNEG PADA ŠIROM SRBIJE, RHMZ UPOZORAVA: Očekuje se i do 40 centimetara snežnog pokrivača

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


U većem delu Srbije danas, ujutro i pre podne očekuju se mešovite padavine - kiša i sneg, a popodne i uveče oblačnost će oslabiti, pa se očekuje kratkotrajni prestanak padavina, na jugu Srbije i uz delimično razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na severozapadu Srbije će danas biti oblačno i veći deo dana suvo. U toku noći sa jugozapada Srbije se očekuje novo naoblačenje sa snegom.

Upozorava se na snežne padavine u brdsko-planinskim predelima danas i za vikend i početkom naredne sedmice. Predviđa se formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 cm, naročito na planinama.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, a u toku noći se pojačanje vetra očekuje i u planinskim predelima.

Najniža temperatura će se kretati od minus dva stepena Celzijusa na severu Bačke i Banata, do sedam stepeni na jugu Srbije, a najviša u većem delu od dva do pet stepeni na jugu i istoku, do devet stepeni uz pad temperature posle podne i uveče.

Danas, za vikend i početkom naredne sedmice u brdsko-planinskim predelima sneg uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 cm, naročito na planinama.

Na Ibru sa pritokama, na gornjem toku Zapadne Morave na Rzavu, Moravici i Bjelici vodostaji će tokom 19./20. januara biti u porastu sa dostizanjem granice redovne odbrane od poplava.

Vreme narednih dana

U subotu u svim krajevima hladnije sa susnežicom snegom i dnevnom temperaturom oko ili malo iznad 0°C. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak oko normale i u porastu. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 2°C, a maksimalna od 0°C do 4°C. Uveče susnežica i sneg uz temperaturu od -1°C do 2°C. U nedelju i početkom iduće sedmice temperatura malo raste pa će biti kiše povremeno uz pretežno oblačno vreme, a samo na planinama sa snegom.

Kurir



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar