Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak dobija svoju Knez Mihailovu: Centralna ulica postaje pešačka zona, šetališe za ponos budućim generacijama a evo kako će izgledati (FOTO)

post-title


Čačak – Izgradnjom Bulevara vojvode Putnika saobraćaj kroz sam centar Čačka biće izmešten ali i smanjeno aerozgađenje. Kada novoizgrađeni krak bulevara bude priključen na Birčaninovu, centralna Ulica župana Stracimira biće pretvorena u pešačku zonu.

- Na taj način potpuno ćemo rasterititi saobraćaj u centru grada. Od Birčaninove ulice i Ulice dr Dragiše Mišovića do Ulice Milenka Nikšića, odnosno do LJubića i Konjevića i neće imati potrebe da se ulazi u sam centar grada, rekao je gradonačlenik Čačka, Milun Todorović.

Radovi na izgradnji novog kraka Bulevara vojvode Putnika su u toku, a ova deonica saobraćajnice dugačka je 330 metara. Nakon završetka ove deonice, očekuje se izgradnja u narednim fazama, a prva je upravo povezivanje sa Birčaninovom ulicom u dužini od oko 160 metara.

Čačani će na ovaj način dobiti i mnogo veće šetalište u srcu grada, u neposrednoj blizini Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg i Narodnog muzeja.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar