Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Mijatović: Moramo biti pametni i odgovorni u napadu, jer samo tako možemo da pobedimo

post-title
Foto: Lejča photography


U sastavu 16. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart imaće priliku da po drugi put u tekućoj takmičarskoj godini odmere snagu i veštinu sa igračima Igokee m:tel (nedelja, 17:00, Dvorana kraj Morave).

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, osvrnuo se unazad na period koji je prošao.

,,Ciklus od četiri utakmice, koji je počeo sa Crvenom zvezdom, a završio se FMP-om, bio je veoma težak za nas, jer smo igrali sa ekipama iz samog vrha ABA lige. Poslužili su nam ti dueli da vidimo koliko možemo da budemo ravnopravni sa ekipama tog kalibra. Protiv Cedevita Olimpije smo odigrali odlično, sa sjajnim pristupom i energijom. Nosili smo se sa jednom od najboljih ekipa u ligi, čak smo imali i šut za pobedu. Pokazali smo svima jedan model po kom moramo da funkcionišemo“, rekao je Mijatović.

Zatim je analizirao narednog protivnika.

,,U Čačak dolazi Igokea, ekipa koja je projektovana za sam vrh. Neugodne povrede, odlasci igrača, turbulencija igranja na dva fronta, doveli su do toga da Igokea ne bude na mestu koje je zadovoljava. To nije realan odnos snaga, jer Igokea ima ekipu barem za plej-of. Promena trenera i dolazak Jovanovića sigurno će doneti reakciju igrača. Verujem da ćemo protiv sebe imati energičan i fokusiran tim, željan da pobedi. Roster Igokee je tokom sezone pojačan Milosavljevićem i Nerandžićem, koji su doneli dodatan kvalitet“, kazao je šef struke Borca Mozzart.

Naravno, trener Mijatović je ukazao u kom pravcu će morati da ide igra njegove ekipe.

,,Utakmicu moramo da odigramo na visokom nivou. Moramo da ispratimo individualni kvalitet košarkaša Igokee. Odbrana mora biti čvrsta, biće potrebno puno da trčimo i sprečimo igru u tranziciji. S druge strane, moramo biti pametni i odgovorni u napadu, jer samo tako možemo da pobedimo. Momci su odlično radili ove nedelje, tako da je to zalog za dalje. Zadovoljan sam njihovim pristupom. Najvažnije je da pokažemo karakter i da ne odustanemo svih 40 minuta“, dodao je Mijatović.

Borac Mozzart i dalje kuburi sa povredama pojedinih igrača.

,,Polako uspevamo da saniramo povrede. Kočović se vratio i ušao u trenažni proces, tako da se nadam da ćemo ga imati u narednom periodu. Imao je veliki peh da su se povrede nadovezale. Gagić ima problem sa kolenom, ali se nadam da će to biti sanirano do utakmice. Boldvin je imao temperaturu, ali verujem da će biti u rosteru. Novaković je počeo polako da trenira, ali nije još potpuno spreman“, završio je Dejan Mijatović.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar