Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Reke u Lučanima, Arilju i Ivanjici se povlače u svoja korita, meštani golisjkih sela tri dana bez telefonske veze

post-title
Foto: RINA


Nakon nekoliko dana dramatičnih dana u čitavjoj Zapadnpk Srbiji, nivo nabujalih reka je u opadanju, a situacija se smiruje. Najviše problema poplave su donele meštanima dragačevskih sela, u kojima je nabujala Bjelica nosila sve pred sobom.

"Njen vodostaj trenutno je na 90 centimetara, i spušta se na svakih sat vremena za još nekoliko centimetara. Zbog njenog izlivanja poplavljeno je oko 100 hektara poljoprivrednig zemljišta i pomoćni objekti domaćistva Matijević, gde smo mi odmah stigli u pomoć u vidu hrane za stoku koju je bujica odnela, rekao je za RINU Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Opština Ivanjica koja je u prethodnim polavnim talasima najgore prolazila od svih, tokom ove poslednje elemenarne nepogode nije izvukla najdeblji kraj. Tri dana meštani Golije su bez telefonske veze, a ekipe su konačno motornim sankama uspele da dođu na teren i saniraju kvar.

"Bog nas je ovaj put pogledao, jer sa svokom većom kišom kod nas nastaje prava katastrofa i vanredna situacija. Sve je pod kontrolom, voda se povlači u svoja korita. Moravica jeste nabujala, ali ne preti da se izlije. Imali smo problema saodosnabdevanjem i pritisak je bio smanjen, ali je sada sve sanirano. Mehanizacija će izaći na teren, kad se nivo Moravice dodatno smanji", izjavio je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Reke Rzav i Moravica koje su se izlile na nekoliko mesta na teritoriji opštine Arilje, povukle su se u svoja korita.

"Nivo vodostaja opao je za više od jednog metra i građani su bezbedni. Nemamo pričinjenu veću materijalnu štetu na putnoj infrastrukturi i za sada je sve mirno", istakao je Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar