Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Da li ste posetili "Moravski market", prodavnicu lokalnih proizvoda iz Moravičkog okruga

post-title
Foto: Infopress


Nekada smo se dičili kad imamo nesto svoje, a danas ga se stidimo, a hvalimo tuđim. Znaš kada dođe komšinka iz trgovine i da ti teglu džema uz komentar da je to nemački kvallitet , a ti se zagledaš u onu malu staklenu teglu sa žutom jednoličnom nalepnicom i misliš „ovaj džem je sigurno mnogo ukusan“. I dok mažeš džem od nemačkih jagoda na hleb od nemačkog zrna, setiš se sebe i baba Mare kako ste pre nekoliko godina brali šumske jagode i kroz smeh mešali seoski džem. I dok vrtiš po ustima preslatki nemački pokušaj, setiš se da je baka Marin džem uvek bio slađi, iako nije stavljala mnogo sećera. Nekako je bio “naš”, domaći, slađi nego bilo čiji drugi. Pa kad Mara stavi kariranu krpicu preko poklopca, bude ti i toplo oko srca, pa svaki zalogaj bude još ukusniji.
 

Ako se i tebi prijeo Marin džem, ne moraš da brineš jer poljoprivrednici iz moravičkog okruga u decembru 2022. otvorili su market lokalnih proizvoda, koji su nazvali „Moravski market“.

„Moravski market“ je okupio lokalne proizvođače, mikro, mala i srednja preduzeća i registrovana poljoprivredna gazdinstava iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Lučana. Ne brini, i baka Mara je među njima.

Ovim projektom pružena je podrška domaćim proizvođačima, a sve sa ciljem podsticanja ljudi da kupuju i konzumiraju domaće i zdrave proizvode.

Posetioci “Moravskog marketa“ u ponudi imaju proizvode više od 20 proizvođača iz sela Moravičkog okruga, a trenutno se na policama može naći više od 200 artikala.

Pred džema, u marketu se nalaze i suhomesnati i mlečni proizvodi, zimnica, sokovi, proizvodi od meda, čokolade i čokoladirano voće i mnogi drugi prehrambeni proizvodi našeg kraja.

A za sve koji vole da popiju uz domaći pršut, sir i gibanicu, od marta u “Moravskom marketu“ će biti dostupna I alkoholna pića.

Pa da nazdravim u ime Marinog džema koji ne moram više da zamišljam, već i da osetim taj sladak ukus. Odoh do Ljubića u Čačku, kod kružnog toga, jer se tamo nalazi “Moravski market“. A tebi ako treba nešto, a nisi blizu Čačka, možeš sve naći i na Web Shop-u na adresi moravskimarket.rs.

Projekat „Moravski market“ podržan je od strane Evropske unije i čačanskog udruženja privrednika.

PR tekst/Ksenija Krstić



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar