Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Jezikom kroz stih" - KZM priredila veličanstveno veče poezije, muzike i plesa

post-title
Foto: KZM


"Kancelarija za mlade grada Čačka održala je pesničko veče "Jezikom kroz stih" povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika.

U velikoj sali Kulturnog centra mladi su priredili veče za pamćenje. Treću godinu zaredom pesničko veče „Jezikom kroz stih“ ima za cilj da pored ukazivanja na značaj očuvanja maternjeg jezika, mladim neafirmisanim pesnicima omogući da predstave publici svoje pesničko stvaralaštvo. Ova godina je dokazala da je ovaj događaj prepoznat kao neophodnost mladih stvaralaca, o čemu svedoči činjenica najvećeg broja učesnika do sada kao i saradnika koji su svojom podrškom, zajedno sa Kancelarijom za mlade, dali podstrek mladima da nastave stazom umetnosti.

Koracima argentinskog tanga veče je otvorio Nemanja Radovanović sa svojom plesnom partnerkom, a događaj je zvanično otvorila koordinatorka Kancelarije za mlade Marjana Petronijević koja je predstavila sam rad Kancelarije uz reči podrške mladim stvaraocima, ali i ukazala na to da je Kancelarija mesto na kom će mladi naići na podršku za svaku inicijativu koja je od interesa za ovu populaciju.

koordinator kzm

Između redova poezije publika je uživala u gracioznim okretima balerina iz studija „Adađo AS“ , egzotičnom latino plesu parova iz plesnog kluba „Luna“ koji se nalaze među prvih sto na rejting listi svetske federacije i koji su vicešampioni Srbije u kategoriji omladinaca. Tokom celog događaja do ušiju su dopirale najlepše melodije učenika i profesora Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ i izvedbe horskog sastava čačanske Gimnazije vođen dirigentskom palicom profesorke Mirjane Janevski. 

balerine

hor gimn

I ove godine takmičari su briljirali dok su osvajali srca publike svojim emotivnim izvedbama poezije koja je proistekla iz dubine njihove duše.

Među takmičarima našli su se Nikolina Pavičić, Radovan Filipović, Natalija Bogdanović, Anđela Stefanović, Danijela Milinković, Pavle Savićević, Andrijana Vukajlović, Mihailo Vučićević, Jelena Petković, Anđela Novitović, Krsto Rašković, Katarina Topalović, Anđela LJujić, Sanja Čolović i Milica Radosavljević.

Kao afirmisani umetnici koji već imaju izdate zbirke pesama i koji su mladim umetnicima bili motivacija predstavili su se Natalija Kuznecov i Miodrag Danilović.

Inicijatorke pesničke večeri Anđela Joknić i Ivana Tutunović, dugogodišnje volonterke Kancelarije za mlade, revijalno su se predstavile publici svojim pesničkim umećima.

Svako od učesnika ove večeri smatra se pobednikom zbog hrabrog i izvanrednog predstavljanja svojih dela, ali konačan sud o najbolja tri nastupa dala je publika. Prvo mesto pripalo je Nikolini Pavičić, maturantkinji Medicinske škole u Čačku sa sjajnom pesmom „Cvetna livada“. Drugo mesto zauzela je Danijela Milinković, takođe maturantkinja Medicinske škole predstavljajući svoju pesmu pod nazivom „Noć u vinogradskom srezu“. Treće mesto osvojila je Katarina Topalović, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu pesmom „Sijaj da te nađem“. Pored specijalnih nagrada za pomenute dobitnice, svim učesnicima dodeljeni su prigodni pokloni koji će ih zauvek podsećati na ovaj događaj i animirati da svoj pesnički talenat neguju i razvijaju, a sva pesnička dela sabrana su u Katalogu pesama koji je priredila Kancelarija za mlade

Program je vodila divna Marijana Lazić, voditeljka koja je uvek na visini zadatka. Podijum je krasio cvetni aranžman cvećare „Čudesna šuma“. 

Na kraju programa, Kancelarija za mlade iskoristila je priliku da svojim dugogodišnjim saradnicima na ovom događaju uruči plakete u znak zahvalnosti, uzajamnog poštovanja i kontinuirane podrške.

volonteri

Organizatori izražavaju veliku zahvalnost svima koji su podržali ovaj kulturno-umetnički program za mlade, a posebno Gradu Čačku i pomoćniku gradonačelnika za društvene delatnosti Miroslavu Petkoviću, svim gore navedenim saradnicima koji su uveličali događaj i „UNISTUDIO“ i „Pehar – up” na kvalitetnom dizajnu i izradi poklona za maestralne učesnike." - Kancelarija za mlade Čačak



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar