Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Evo ko će sve nastupiti u Čačku: Otkriven deo učesnika u okviru programske celine “Čačanska rodna“ (VIDEO)

post-title


Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Čačka neke od tačaka su bile i davanje saglasnosti na Program rada ustanova kulture u Čačku, pa je tako i neizostavni deo polemike bila i priča o realizaciji projekta "Čačanska rodna" koji predstavlja Čačak kao prvu nacionalnu prestonicu kulture.

Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković je za govornicom otkiro neke od detalja koji se odnose na projekat “Čačanska rodna“ u okviru kog će biti izvedeno više od 60 novih umetničkih programa, ali i obeležavanje velikih jubileja.

Svečano otvaranje predviđeno je za prvi dan proleća, 21. mart, a od tog datuma pa tokom 2023. godine svi programi biće predstavljeni kroz četiri podteme: “Na slobodi“, “Na Moravi“, “Na raskršću“, “Na kaldrmi“. Svaka od njih na osoben način prikazuje najvažnije elemente tekuće kulturne produkcije, ali i bogatstvo nacionalne i zavičajne baštine.

miroslav petković

Petković je izjavioda će kompletan program “Čačanske rodne“ biti zvanično predstavljen 15. marta u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, takođe on je ovom prilikom i pobrojao samo neke od umetnika, izvođača i autora koji će se u Čačku predstaviti do kraja 2023 i na taj način ekskluzivno otkrio deo programa.

– Radomir Mihajlović Točak, Bora Đorđević, Rade Šerbedžija, Nemanja Radulović 11. jula, Miroslav Tadić, Vlatko Stefanovski, Simfonijski orkestar i hor RTS-a, Braća Teofilović, Bilja Krstić i Bistrik, Nenad Marić, Nikola Radović, E-Play, Van Gog, Bjesovi, Aerodrom, Bombaj štampa, Zoe Kida, Samostalni referenti, šest di-džejeva, Vladimir Perić Talent, Milutin Milošević, Una Đelošević, Nikola Šurbanović, Vanja Milačić, ali Miroslav Ilić, Ana Bekuta, Dušan Svilar itd. Takođe otvaranju Muzeja košarke će prisustvovati poznati košarkaši iz Srbije, regiona, Evrope, a bogami i iz NBA lige. Neću sada da govorim o jednom događaju koji je planiran. Ako to realizujemo, imaćemo celu Evropu ovde u Čačku – rekao je Petković.

Prema Petkovićevim rečima, 21. juna na Gradskom trgu u Čačku će se održati centralna proslava Svetskog dana muzike izvođenjem čuvenog dela “Karmina burana“.

– Simfonijski orkestar i hor RTS-a, pod dirigentskom palicom Bojana Suđića. Na sceni će biti 90 izvođača, nešto što dosad u Čačku nije viđeno.

On je najavio i da će Čačak biti domaćin 24 ambasadora frankofonskih zemalja.

Evo njegovog jučerašnjeg izlaganja:



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar