Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ministarka Danica Grujičić: Sutra bih uvela zabranu pušenja u kafićima i restoranima, ni elektronske cigarete nisu bolje (VIDEO)

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Da li će pušači moći da konzumiraju cigarete u zatvorenim objektima ili ne uskoro će biti poznato. Potpuna zabrana pušenja u svim zatvorenim prostorima, pre svega u restoranima i kafićima predviđena je novim nacrtom izmene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu i to će se uskoro naći pre nadlženima. Ministarka zdravlja, dr Danica Grujučič, apelovala je da se novom nacrtu pruži bezrezervna podrška.

- Što se mene tiče, ja bih zabranu pušenja u zatvorenim objektima sutra uvela. Zakon je završen, sada ide na zakonodastvo da se uskladi sa ostalim zakonima, da se vidi da li neke članove zakona treba menjati. Ono što je važno, mora kaznena politika biti dobro sprovodjena, odnosno inspekcije moraju ići i kažnjavati. Ako naplatite 5.000 dinara nekom ugostitelju kome je puna kafana, a sve zadimljeno, ništa niste uradili. Ako taj ugostitelj treba da plati kaznu od milion dinara zbog te zabrane, mislim da će dobro razmisliti, rekla je za RINU ministarka Grujičić.

Ona je takođe istakla da je i protiv korišćenja elektrosnkih cigareta, koje kako je navela, nisu nita manje opasne od običnih.

-Zabranila bih uvoz električnih cigareta koliko sutra, ali ne zavisi sve od mene jer ja govorim kao lekar. Imate tu još neka ministarstva koja moraju da se konsultuju , uostalom svaki zakon ide na uvid svim ministarstvima, i nekada uvek neko ima neku primedbu. Mislim da ne treba kao narod da se brukamo i da moramo u zatvorenim prostorima da pušimo, jer je zaboga sad to neko veliko zadovoljstvo kogne možemo da se odreknemo. U svakom lokalu postoji bašta, ko puši neka sedne napolje uzme ćebe ako je hladno i nek puši do mile volje, istakla je dr Grujičić.



RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar