Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Očuvanje kulturnog nasleđa  ,,Shabby Chic Design”

post-title
Foto: Infopress


U Čačak sve više gostiju dolazi I zbog radionica koje vodi Marija Lukić, a u okviru kojih polaznici imaju priliku da samostalno pripreme boju I površinu za bojenje, restauriraju nameštaj. Na ovaj način čuva se kulturno nasleđe, ručni rad I sve ono što oslikava identitet naroda.

Radionice se osim u Čačku organizuju I u drugim gradovima u cilju da se polaznici obuče kako da potpuno oboje različite komade nameštaja. Svako ima svoj pristup i Marija Lukić insistira na originalnosti da radovi budu jedinstveni.Naša sagovornica napominje da je I dalje aktuelan šabi trend, ali sve više su prisutne I ostale tehnike.

Marija Lukić nagrađena je I za inovativnu ideju u okviru projekta ,, Zakorači van okvira “, i ovaj naziv simbolično ukazuje na njen pristup da svako ,,iskorači” I van svojih granica.

Naša sagovornica od najranijeg detinjstva znala je da će umetnost biti na neki način njen stil života. Radila je na uređenju najstarijeg apartmana poznatog čačanskog hotela,, Beograd”. Takođe, kafana ,,Car Lazar “ oslikana je u novom ruhu, a kruna njenog rada biće I ikonostast jedne crkve .

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar