Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bajatović: Prvo poskupljenje gasa od 1. maja do 10 odsto, drugo ako bude neće biti dvocifreno

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da će prvo povećanje cene gasa ove godine biti verovatno od 1. maja i ne veće od 10 odsto, a drugo poskupljenje, ako ga bude, ne pre poslednjeg kvartala 2022, kao i da sigurno ne bi bilo dvocifreno.

"Po računici 'Srbijagasa', a i po onome što su tražili MMF i Svetska banka, a i prema projekcijama u budzetu i planu poslovanja 'Srbijagasa', biće jedno poskupljenje, mislim od 1. maja, i neće biti više od 10 odsto", rekao je Bajatović Tanjugu.

Kako kaže, da li će biti i drugog poskupljenja, zavisi od kretanja na berzi.

"Trenutno je gas oko 500 evra za 1.000 kubika. Prema naftnoj formuli za dve milijarde kubika gasa, koje dobijamo na osnovu dogovora Vučića i Putina, što su dve trećine naših potreba, trenutna cena je oko 330 dolara. Može da se desi da prihodi 'Srbijagasa' budu takvi i prihodi u privredi, i da nam se pomogne u budzetu, da sledeće poskupljenje bude manje ili da ga možda i ne bude", naveo je Bajatović.

Dodao je da drugo poskupljenje gasa sigurno ne bi bilo pre poslednjeg kvartala ove godine i da sigurno ne bi bilo dvocifreno.

RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar