Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



PROLEĆNA NEDELJA: Meteorolog otkriva do kada ćemo uživati u lepom vremenu

post-title
Foto: Mediaportal


Ponedeljak će obeležiti malo više oblaka uz ređu pojavu kiše. Na zapadu će biti malo svežije, a prema prognozi vremena meteorologa Marka Čubrila ostatak nedelje biće sunčan, suv i topao. Za naredni vikend najavljuje nestabilnije i svežije vreme, dok za kraj marta i početak aprila trenutno proračuni prikazuju čestu pojava padavina uz relativno niske temperature vazduha.

- U ponedeljak će se preko nas premeštati sasvim slab, hladan front koji će pre podne na zapadu, jugu i jugozapadu usloviti pojavu kiše ili lokalnog pljuska. Tokom dana biće ređe pojave kiše ili pljuska i nad središnjim i severnim predelima, dok će se na jugoistoku regiona uglavnom zadžati suvo vreme. Na zapadu regiona će biti svežije uz maksimume oko +13 stepeni Celzijusa, dok će se na jugoistoku zadržati relativno toplo uz maksimume i do oko +20 stepeni Celzijusa – kaže Marko Čubrilo.

Od utorka do naredne subote biće pretežno sunčano i relativno toplo, poručuje meteorolog. Očekuje da jutra budu sveža, ponegde uz pojavu magle.

Minimumalne temperature će se kretati od +3 do +8 stepeni Celzijusa, a maksimalne od +14 do +20. Oko 23. marta lokalno će biti i do +23 stepena Celzijusa. Vetar će biti slab, južni.

Naredne subote pogoršanje vremena

- U narednu subotu se očekuje umereno pogoršanje vremena koje će najpre na zapadu i severu regiona usloviti pojavu grmljavinskih pljuskova. U tim predelima će biti malo svežije, dok se jače pogoršanje uz češću pojavu kiše i pljuskova očekuje od nedelje posle podne do utorka. Sa tim pogoršanjem bi u predelima preko 1000 metara nadmorske visine moglo biti i snega – kaže Čubrilo i dodaje da će se vetar u sredu okrenuti na umeren, zapadni, a u nedelju uveče i u ponedeljak na jak, severozapadni.

U naredni ponedeljak dnevni maksimum od +6 do +13 stepeni Celzijusa.

- Novo pogoršanje bi bilo moguće oko 29. marta. Za sada deluje da će to pogoršanje koje stiže krajem marta i početkom aprila biti primereno godišnjem dobu. Nizije bi dobile dosta kiše, verovatno i prve grmljavinske pljuskove, dok bi snega prema trenutnim postavkama bilo samo preko 900 metara nadmorske visine. Ipak, taj termin je udaljen, a na ansamble niza modela stoji značajan broj vrlo hladnih proračuna i zato treba biti na oprezu i ukoliko se broj ovih hladnih proračuna počne povećavati zahlađenje bi moglo biti i vrlo jako. Za sada uživajte u pravoj prolećnoj nedelji, dok nam posle 25. marta sledi promena vremena – poručuje meteorolog.

Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar