Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Apel MUP Srbije: Za tri dana u saobraćaju život izgubilo 10 osoba, poštujte propise

post-title
Foto: MUP


U poslednja tri dana u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo je 10 osoba, a 63 osobe su povređene, saopštila je danas Uprava saobraćajne policije MUP-a i apelovala na sve učesnike u saobraćaju da u narednom periodu povećaju oprez i da poštovanjem propisa doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Kako se navodi, najveći broj poginulih, ukupno šest, bili su vozači putničkih vozila, tri poginula lica bili su pešaci, a po jedan učesnik u saobraćaju smrtno je stradao u svojstvu vozača bicikla i vozača mopeda.

Kada je reč o nezgodama u kojima su poginuli vozači putničkih vozila, četiri nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine, nakon čega je došlo do sletanja vozila sa kolovoza, a četiri od šest poginulih vozača nisu koristili sigurnosni pojas.

Prelaz između zime i proleća

Po dva učesnika u saobraćaju poginula su na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave u Pančevu, a po jedan na teritoriji policijskih uprava u Vranju, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Uprava saobraćajne policije upozorava sve građane da prelaz između zime i proleća predstavlja period godine kada strada veliki broj učesnika u saobraćaju i podseća da je u poslednjih deset 10 marta prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je 20, a povređeno 450 učesnika u saobraćaju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar