Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Miloš iz Lučana na putu do posla pronašao novčanik pun para: "Ni u jednom momentu se nisam kolebao"

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Na putu do posla, Miloš Divljaković iz Lučana naleteo je na pravo malo bogatsvo. Novčanik pun kartica i keša sa više od 200.000 dinara našao se na ulici pred njim, a Miloš se ni u jednom momentu nije pokolebao oko toga šta mu je činiti. Poštenju, kako kaže, danas uči svoju decu baš kao što su njegovi roditelji naučili njega.

O tome šta se sve juče izdešavalo i kakve je obrte imao u jednom danu, Miloš je ispričao za Telegraf.rs. Naime, kako nam je rekao, krenuo je kolima ka centru Lučana i kod gradskog bazena video poluotvoren crni novčanik.

- Stao sam, podigao ga i video da vlasnik nije odavde, već iz Trstenika. Novac nisam ni brojao, ali sam primetio da ga količinski ima puno - priča Miloš.

Kako kaže, prvo je pokušao da nađe vlasnika preko društvene mreže Fejsbuk i javi da je novčanik kod njega i da će ga odneti u policijsku stanicu.

- Našao sam čoveka na Fejsbuku sa skoro identičnom fotografijom vlasnika i poslao mu poruku da je novčanik kod mene. Pošto mi nije odgovarao, pisao sam i njegovoj suprugi do koje sam takođe došao preko njegovog profila. U poruci sam napisao da je njen suprug izgubio novčanik i da sam ga pronašao. Napisao sam da ću odneti u policijsku stanicu i da ga mogu tamo preuzeti - priča Miloš.

Nakon nekoliko minuta Miloš je dobio poziv od supruge muškarca čiji je novčanik pronašao i ispričala mu šta se dogodilo.

- Pozvala me je putem Fejsbuka i zahvalila mi se. Rekla da će me njen muž nazvati sa privatnog broja jer je izgubio i telefon na koji je pokušala da ga dobije zajedno sa novčanikom, što ja nisam znao. Posle 20 minuta me je nazvao. Rekao mi je da je bio u putu i da je trenutno na Zlatiboru. Rekao sam da sam odneo novčanik u policijsku stanicu - priča Miloš.

Vlasnik ga je nakon preuzimanja novčanika nazvao oko 17 časova i pitao ga da se vide kako bi mu se odužio, što je Miloš odbio.

- Radio sam pa nisam mogao da izlazim, a iskreno, nisam ni hteo da prihvatim nagradu. On je insistirao da se vidimo, ali ja nisam hteo da prihvatim to zbog nagrade koju je insistirao da mi da i poželeo sam mu srećan put. Rekao je da mora da mi se oduži kako zna i ume i da će, pošto često putuje na Zlatibor, svratiti usput da se vidimo - priča Miloš.

Kako dodaje Miloš, muškarac iz Trstenika nije mogao da veruje da je novčanik ostao netaknut i da je sve bilo tu.

- Koliko sam shvatio, mislim da je stavio na krov automobila telefon i novčanik i da je zaboravio na to - priča Miloš.

Ističe da mu kućno vaspitanje nije dozvolilo da se pokoleba u odluci ni jednog momenta.

- Mene su tako roditelji vaspitali i pokušavam isto to da prenesem na svoju decu. Drago mi je što sam osvetlao obraz svom mestu - zaključio je Miloš.

Telegraf.rs



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar