Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ministar sporta Zoran Gajić posetio Ušće, Studenicu i Kraljevo

post-title
Foto: Press služba


Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, sa državnim sekretarom Markom Kešeljem i posebnim savetnikom Dejanom Bojovićem, posetio je Grad Kraljevo. Ministar je, sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem, pomoćnikom gradonačelnika za sport Milošem Simovićem i rukovodiocem Školske uprave Kraljevo Bojanom Marinković, obišao osnovne škole „Milun Ivanović“ u Ušću i „Stefan Nemanja“ u Studenici, kojima je Ministarstvo doniralo sportsku opremu i rekvizite – odbojkaške, košarkaške, rukometne i fudbalske lopte, golove za rukomet sa mrežama, staklene table i zglobne obruče za košarku. Poseta Kraljevu je završena obilaskom sportskih terena pod obalom, Atletskog stadiona i kuglane „LJubinko Kočović“ i sastankom u Sportskom savezu Kraljeva.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao da je Zoran Gajić i u prethodnom periodu, kada nije bio ministar sporta, kao predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, usko sarađivao sa gradom Kraljevom. 

„Zajedno smo organizovali Ligu nacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji u našem gradu, a sarađivali smo i na drugim veoma značajnim projektima“, podsetio je gradonačelnik i dodao: 

„Uz pomoć Ministarstva omladine i sporta u prethodnom sazivu Vlade Republike Srbije, rekonstruisali smo terene za odbojku, košarku i fudbal pod obalom, a dobili smo i sredstva za izgradnju tri teretane na otvorenom – jedne koja se nalazi pod obalom, druge na Beranovcu i treće u Borićima. Uveren sam da ćemo u budućnosti uspeti da zajedno sa Ministarstvom sporta realizujemo i druge projekte, a sigurno je da kraljevački sportisti to zaslužuju.“

Gradonačelnik je podsetio i na trenutne velike uspehe kraljevačkih sportista. 

„Naše košarkašice ligaški deo sezone završile su na drugom mestu, naši rukometaši su drugoplasirani u Drugoj rukometnoj ligi i pretenduju da se plasiraju u najviši rang, naši košarkaši su zadržali status ABA 2 ligaša i opstali u Košarkaškoj ligi Srbije, a očekujem da ćemo u budućnosti imati još više uspeha i u odbojci jer naši odbojkaši su na vrhu tabele Odbojkaške lige Srbije.“

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Aleksandar Daišević je istakao da je posebna čast dočekati novog ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića. 

„Kraljevo ima čime da se pohvali. U gradu na Ibru od 2015. traje konstantan napredak na izgradnji sportske infrastrukture, počev od nove sportske dvorane, rekonstrukcije atletskog stadiona, velikog broja dečjih igrališta na prostoru celog grada, do potpune rekonstrukcije terena pod obalom, koji su ovom delu grada, ali i gradu u celini, dali jednu potpuno drugačiju sliku i mogućnost da možemo se pohvalimo jer ovo u Srbiji ima zaista mali broj gradova. Znači nam ova poseta i što je izražena želja da se razgovara sa Sportskim savezom grada Kraljeva kao krovnom sportskom organizacijom u našem gradu“, rekao je Daišević dodajući da svakako ima mnogo tema za razgovor, kao i prilika da se osloni na pomoć Vlade Republike Srbije jer „grad Kraljevo nije završio priču kada je sportska infrastruktura u pitanju“. 

„Nedostaje nam zimski bazen, fudbalski stadion... želimo da sve te stvari u narednom periodu, u godinama koje dolaze, ovaj grad dobije zarad pokolenja i dece koja će i na ovim terenima izrastati u buduće olimpijske šampione“, rekao je predsednik Sportskog saveza Kraljeva.

 Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić je istakao da je cilj posete bio da se vidi kakvo je stanje sa infrastrukturom, organizacijom sporta i generalno sa uslovima za fizičko vaspitanje i sport i rekreaciju.

„Veoma sam zadovoljan stanjem objekta u Ušću. Hala je zaista u jako dobrom stanju, održava se i prepuna je sportskih sadržaja. Donirali smo i školi u Ušću i školi u Studenici rekvizite, lopte, golove, koševe, odbojkaške mreže. U Studenici su napravljeni tereni na otvorenom i zaista postoje svi uslovi za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i za rad školskih i klupskih sekcija. Tereni pod obalom - mislim da su jedinstven prostor u Srbiji, bar koliko je meni poznato, da ovako na jednom mestu postoji jedan sportski centar i tereni na otvorenom koji su zaista, iako se vidi da se još radi, u fenomenalnom stanju. Čestitam gradonačelniku Terziću i njegovim ljudima koji su zaduženi za sport i uopšte koji rukovode Gradom jer zaista postoje fenomenalni uslovi za bavljenje sportom“, rekao je ministar Gajić po obilasku škola u Ušću i Studenici i sportskih sadržaja pod obalom u gradu.

Ministar je apelovao na sve trenere, na sve ljude koji se bave fizičkim vežbanjem, koji rade u sistemu sporta, i profesore i nastavnike fizičkog vaspitanja, da što više svojih sadržaja – treninga, časova, nastave - održe na otvorenom jer, kako je istakao „ovde su zaista fenomenalni uslovi za sportske igre, atletiku i za sitne sadržaje“. On je, ukazujući na evidentne klimatske promene, naglasio da ovi tereni najmanje osam meseci godišnje mogu da se koriste bez ikakvih problema, što je mnogo korisnije od zatvorenih prostora.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar