Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Hapšenje u Kraljevu, na prevarama sa gorivom utajili blizu dvadeset miliona dinara

post-title
Foto: RINA


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. I. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćene još tri osobe starosti 42, 43 i 39 godina, osumnjičene za krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da su oni dok su bili zaposleni u jednom privrednom društvu u Čačku, po osnovu zajedničkog dogovora i isplaniranih aktivnosti, od 1. januara 2020. do 30. jula 2022. godine, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, otuđili dizel gorivo preuzeto na benzinskim stanicama u zemlji i inostranstvu, a koje je bilo namenjeno firmi u kojoj su radili.

M. I. je potom, kako se sumnja, da bi prikrio izvršenje krivičnog dela, u obrasce troškovnika uneo i prikazao količinu koja je manja za oko 157.472 litara dizel goriva od stvarno preuzete količine.

Na taj način osumnjičeni su, kako se sumnja, protivpravno prisvojili 19.827.536 dinara i za isti iznos oštetili privredno društvo u kojem su radili.

Osumnjičenom M. I. određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar