Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ambasadori Frankofonih zemalja sutra u Čačku, Nacionalnoj prestonici kulture

post-title
Foto: Mediaportal


Ambasadori Frankofonih zemalja 30. marta 2023. godine posetiće Čačak, prvu nacionalnu prestonicu kulture. Dobrodošlica i predstavljanje projekta "Čačanska rodna"- Kulturna prestonica Srbije 2023. održaće se u Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis” u Čačku. Ambasadore će primiti gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, a nakon prijema biće organizovana poseta odeljenju strane knjige u Gradskoj biblioteci Čačka.

U planu je poseta Narodnom muzeju Čačak i velikoj retrospektivnoj izložbi "Večito" posvećenoj stogodišnjici rođenja jednog od najvećih srpskih i jugoslovenskih arhitekata Bogdana Bogdanovića, a zatim i obilazak grada sa DUK festivalom, prvim međunarodnim festivalom mladih u Centralnoj Srbiji koji kombinuje uličnu umetnost, ekstremne sportove i muziku, i razgledanje gradskih murala Čačka.

Frankofoni ambasadori u Srbiji deo su jedinstvene grupe čiji je cilј da budu platforma za razmenu informacija i kontakata između diplomatskih misija. Nјihova misija je promocija Frankofonije, kao i kulturna i jezička raznovrsnost i vrednosti multilateralizma - mir, bezbednost i razvoj, interkulturni i međureligijski dijalog, solidarnost.

Satnica posete 30. marta 2023. godine:

- 12:30 – 13:00 - Dolazak u Gradsku biblioteku „Vladislav Petković Dis” u Čačku i predstavljanje projekta "Čačanska rodna" - Kulturna prestonica Srbije 2023.

- 13:00 - 13:45 - Sesija za medije u Gradskoj biblioteci i susret sa gradonačelnikom Čačka, g-dinom Milunom Todorovićem; poseta odeljenju strane knjige u Narodnoj biblioteci

- 13:45 - 14:30 - Poseta Narodnom muzeju Čačak i velikoj retrospektivnoj izložbi "Večito" posvećenoj stogodišnjici rođenja jednog od najvećih srpskih i jugoslovenskih arhitekata Bogdana Bogdanovića.

- 14:30 - 15:45 - Obilazak grada/Street Art sa DUK festivalom, prvim međunarodnim festivalom mladih u Centralnoj Srbiji koji kombinuje uličnu umetnost, ekstremne sportove i muziku, i razgledanje gradskih murala.

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar