Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Promocija malih i srednjih preduzeća i startapa u oblasti inovativivnih tehnologija i zelene ekonomije (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


U okviru projekta ,,Promocija malih i srednjih preduzeća I startapa u  oblasti inovativivnih tehnologija   I zelene ekoniomije”čiji je nosilac Naučno tehnološki park Čačak u Kragujevcu je održana radionica o razvoju poslovne ideje uz primenu Canvas modela. Projekat je baziran na cirkularnoj ekonomiji , a konačni biznis plan planirano  je na timovi  predstave na finalnom takmičenju 20.juna u Ntp-u u Čačku.

Tmovi svoje ideje baziraju na osnovu ciljeva koje propisuje Agenda 2030 Kako učiniti svet boljim mestom za život?

Ukupno 11 timova u toku ovog programa ima  priliku da razvija poslovnu ideju I da pokuša  da obezbedi novčana sredstva koja će im omogućiti realizaciju biznis plana.

,,Svetska statistika ukazuje da dve trećine  startapa ne preživi dve godine , a da bi neka ideja mogla da se razvije potrebna je želja za promenom”, istakao je ispred Biznis centra Kragujevac, Ivan Marković.

,,Sledeća radionica planirana je  za 5.april I tada će se timovi upoznati sa izvorima finansiranja , nacionalnim instrumentima za podršku inovacionim delatnostima ,  kao I tome gde mogu da apliciraju za grantove koji će im pomoći u razvoju ideje”, rekla je koordinatorka projekta, Dragana Šutić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar