Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Grupacija "Vorwerk&Sohn" prošle godine u Srbiji ostvarila rekordne rezultate i zaposlila 300 novih radnika

post-title


U toku 2022. godine kompanija "Vorwerk&Sohn", koja preko svoje tri divizije posluje u Industrijskoj zoni u Preljini, ostvarila je rekordne rezultate i primila u stalni radni odnos oko 300 novih radnika, tako da sada u Čačku zapošljava više od 850 zaposlenih.

Izvoz u vrednosti od 77 mil EUR

"Vorwerk&Sohn" u Srbiji je u 2022. godini ostvario rekordne rezultate: izvezeni su delovi u vrednosti od 77 mil EUR, što je povećanje prodaje od oko 80%, u odnosu na prodaju ostvarenu 2021. godine.

U toku 2022. godine kompanije je investirala dodatnih 4 mil EUR u nabavku mašina i opreme za proizvodnju. U budžet Republike Srbije tokom 2022. godine uplaćeno je približno 3,5 mil EUR.

- Veoma smo zadovoljni što je najbolji rezultat postignut u godini koja je na globalnom nivou bila izuzetno izazovna u svakom segmentu, a posebno u automobilskoj industriji, koja je naša osnovna delatnost - ističe Nenad Medenica, direktor kompanije "Vorwerk Autotec Serbia doo".

 

Razvoj delova za Tesla Inc

U fabrici u Čačku proizvode se mahom gumeni lageri, spone i drugi delovi za trap vozila, koji se izvoze na tržišta širom Evrope. Od 2022. kompanija radi na razvoju i proizvodnji delova za nove kupce, poput proizvođača automobila Tesla.

- U toku 2022. godine, u našoj kompaniji u Srbiji se povećavao obim posla i proizvodnje. Kvalitet proizvoda koji se isporučuje iz Srbije i zadovoljstvo kupaca, omogućili su nam da uposlimo postojeće kapacitete fabrike, ali i da proširimo proizvodnju novim proizvodnim linijama – kaže Medenica.

(Foto: Vorwerk&Sohn)

Usavršavanje zaposlenih i prilika za napredak

Zbog velikog povećanja proizvodnje, ostvaren je rekordan rast zaposlenih, a posao je dobilo 300 novih radnika – u oblasti proizvodnje i montaže, upravljanju projektima, kao i R&D odeljenju koje je u fokusu od prošle godine.

Radi se na proširenju tima mašinskih inženjera koji imaju iskustvo u 3D dizajniranju i koji prolaze obuke u Nemačkoj.

- Naša kompanija je otvorena za radnike različitih profila, a cilj nam je da zajedno rastemo i smatramo da je usavršavanje zaposlenih veoma važno. Redovno dobijamo novu opremu, usvajaju se novi tehnološki procesi, pronalazimo nove kupce, a jedan od ciljeva je da motivišemo zaposlene da se profesionalno razvijaju u različitim poslovnim procesima. Kolege imaju mogućnost da napreduju, promene poziciju u firmi, idu u korak sa savremenim trendovima u našem poslu – ističe Medenica.

Grupaciju "Vorwerk & Sohn" osnovao je 1827. godine u gradu Vupertal u Nemačkoj Johan Peter Vorwerk. Prva proizvodnja proizvoda od gume počela je 1897. godine. Kompanija "Vorwerk & Sohn" danas zapošljava više od pet hiljada ljudi, posluje u deset zemalja na tri kontinenta, a u poslovnom sistemu je 15 fabrika koje godišnje proizvedu više od 700 miliona delova. Proizvodi kompanije "Vorwerk & Sohn" deo su automobilskih komponenti za proizvođače automobila kao što su "Volkswagen", "Porsche", "Audi", "Škoda", "Mercedes", "BMW", "Tesla", "Ford". Takođe, proizvođači poput "ZF", "TRW", "ThyssenKrupp", "Continental" su "Vorwerk-ovi" kupci.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar