Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Festival ,,Sa Ovčara i Kablara“

post-title
Foto: Infopress


U okviru petnaestog festivala  ,,Sa Ovčara i Kablara” danas je u Ovčar Banji održan veliki koncert u organizaciji Kulturno-umetničkog društva ,,FRA”, na kojem su gostovala kulturno umetnička društva iz Grčke i Rumunije. Ovo je prvi deo manifestacije koja će se održavati tokom cele godine okupljajući veliki broj ansambala iz zemlje i sveta.

Na festivalu ,,Sa Ovčara i Kablara” predstavili su se folkloraši iz Grčke, iz bratskog grada Katerini. Prijateljstvo između dva grada i kulturno-umetničkih društava koja ih predstavljaju traje više od 35 godina.

Igre po kojima su prepoznatljivi širom regiona izveli su i folkloraši iz KUD-a ,,Sveti Đorđe” iz Temišvara. Ovo društvo okuplja Srbe u Rumuniji trudeći se da se tradicija očuva i u teškim vremenima.

Ovo je prvi deo manifestacije koja će se održavati tokom cele godine u četiri etape, a koncertu u Ovčar Banji prethodili su nastupi u banji Gornja Trepča i Domu kulture u Ljubiću. Za strane goste organizovan je i obilazak Ovarsko-kablarske klisure, u saradnji sa Turističkom organizacijom Čačak.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar