Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Slobodna zona" u Čačku po 17. put

post-title
Foto: Promo


Sedamnaesta turneja Slobodne zone u okviru ovogodišnjeg izbora filmova donosi najnovije dokumentarne i igrane filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Pažljivomselekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i/ili pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija.

Čačanska publika imaće priliku da pogleda čak sedam filmova među kojima će se naćipobednik Kanskog festivala i dobitnik Evropskog Oskara, film ,,Trougao tuge", svojevrsna kritikadanašnjeg kapitalističkog društva; zatim jedan od pobednika 18. Zone ,,Ljubav, nemačke marke i smrt", film-esej, skoro pa tutorijal iz oblasti nemačke i turske novije istorije, koji govori o poslovima turskih emigranata, gastarbajterima, nostalgiji i njihovoj muzici.

Na repertoaru ovogodišnje Turneje publika će imati priliku da bolje upozna život u ravnicama Bolivije kroz film ,,Utama". Zatim, priču o jedinoj indijskoj novinarskoj organizaciji koju vode žene -snažan dokumentarni film ,,Pisanje vatrom".

,,Prekovremeni rad" je fantastično psihološki nijansirana francuska drama koja prati samohranu majku koja ne želi da odustane od boljeg posla i koja nastoji da svojoj deci i sebi obezbedipristojan život. Igrani film ,,Nežno" je film o opsesiji bodibildingom, romantici, (ne)ispunjenosti i ljubavi ispričan između serija ponavljanja i brojenja kalorija.

U okviru Turneje mlađa publika (14+), ali i starija, moći će da pogleda filmove ,,Časna sestra fudbalski trener", igrani španski film koji osim humora, čini zaista posebnim su lukavstvo i hrabrost potrebni jednoj časnoj sestri da inspiriše decu i nauči ih pravim vrednostima.

Projekcije će se, već tradicionalno, održavati u Umetničkoj galeriji ,,Nadežda Petrović’’, od ponedeljka, 15. do nedelje, 21. maja, svake večeri od 20 časova, uz slobodan ulaz. Dobrodošli u Slobodnu zonu!

Raspored projekcija u Čačku:

Ponedeljak, 15. maj - Pisanje vatrom

Utorak, 16. maj - Trougao tuge

Sreda, 17. maj – Utama

Četvrtak, 18. maj – Nežno

Petak, 19. maj - Prekovremeni rad

Subota, 20 maj - Časna sestra fudbalski trener

Nedelja, 21. maj - Ljubav, nemačke marke i smrt



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar