Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U ponedlejak premijera predstave ,,Ko igra Sonju Savić” u Kulturnom centru Čačak

post-title
Foto: Infopress


Na velikoj sceni Kulturnog centra u Čačku u ponedeljak, 22. maja , sa početkom u 20 časova, premijerno će biti odigrana pozorišna predstava ,,Ko igra Sonju Savić“ u režiji Andraša Urbana. Predstavu izvode glumci čačanskog Gradskog pozorišta i beogradskog Bitef teatra. Komad se realizuje u okviru projekta ,,Čačanska rodna“. Na konferenciji za novinare je rečeno da je sve spremno za izvođenje i da je reditelj zadovoljan predstavom.

Reč je o bolnoj i depresivnoj priči , ali sa druge strane i zanimljivoj i veseloj. Jedno od poslednjih nastupa Sonja Savić je imala u subotičkom pozorištu ,,Deže Kostolanji“ odakle dolazi i reditelj Andraš Urban . On kaže da predstava ,,Ko igra Sonju Savić“ priča o izgubljenim generacijama i talentima , o tome kako na ovim prostorima do određene granice postojimo , a ond a se sve samelje u nešto. U predstavi Sonja Savić do publike stiže kroz pet likova, objašnjava reditelj. Autor teksta Vedrana Božinović kaže da nije poznavala Sonju Savić , ali da je prikupljajući materijal za komad na njenom putu tražila čoveka ,,Našla sam izuzetno hrabru ženu koja od svog prvog pojavljivanja u javnosti do poslednjeg budno gleda i promišlja svet oko sebe“, reči su Božinović. Za Borjanku Ljumović , jednu od glumica , predstava je priča o beskompromisnosti, o hrabrosti jedne žene koja nije pristajala na ono što joj se nudilo.

Premijera predstave ,,Ko igra Sonju Savić“ u Kulturnom centru u Čačku u ponedeljak , 22. maja , počinje u 20 časova i ulaz je besplatan. Premijerno izvođenje u Beogradu biće održano dva dana kasnije, 24. maja u Bitef teatru.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar