Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Saniteti ne mogu proći od bahatih vozača: Nepropisno parkiranje u centru Lučana postalo kao dobar dan

post-title
Foto: RINA


Lučani - Vozači u centru Lučana u prethodnom periodu postali su jako bahati, a svoja vozila uprkos zabranama parkiraju gde stignu. Jedan od najvećih problema je u Ulici Jugoslovenske armije, jer zbog parkiranih auomobila sa obe strane kolovoza na mestima gde čak ni zaustavljanje nije dozvoljeno, dolazi do saobraćajnog kolapsa.

- Ta ulica je dvosmerna, ali kad se sa svih strana načičkaju autmobili onda je prolaz nemoguć. Ljudi stanu misleći to je samo nekoliko minuta, dok završe nešto ili kupe ali i to je dovoljno da zakrče prolaz i naprave gužvu, kažu za RINU meštani Lučana. Usled ovog problema, nadležni su odlučili da od 12. jula intenziviraju redovnu kontrolu navedene ulice od strane saobraćajne policije, uz izricanje prekršajnih saobraćajnih kazni.

Takođe, redovna kontrola zabrane parkiranja u svim ulicama u kojima to nije dozvoljeno na teritoriji opštine Lučani, biće pojačana u nastupajućem periodu.

Zbog svega napred navedenog, mole se građani da svoje automobile ne zaustavljaju i ne parkiraju na mesta koja za to nisu predviđena, jer se sve češće suočavamo sa činjenicom da sanitetska vozila kao i vozila opšte društvene namene nisu u situaciji da obave svoje osnovne delatnosti, zbog nesavesnih vozača. Opština Lučani se do sada nije opredelila za naplatu parkinga, ali moli građane da poštuju propisane norme, ističu u ovoj lokalnoj samoupravi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar