Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku održan 4. West Wine Fest

post-title
Foto: Mediaportal


U Čačku je održan 4. Vinski festival , dvodnevna manifestacija na kojoj je svoja vina predstavilo 60 izlagača iz zemlje i regiona . Posetioci su imali priliku da probaju ponuđena vin a i druga žestoka pića , a izlagači su drugog dana sajma obišli Čačak i okolinu i upoznali se sa delom turističkih potencijala čačanskog kraja . Pokrovitelj manifestacije je grad Čačak. 

Na gradskoj plaži u Čačku , koja je bila prepuna posetilaca, održan je 4. Festival vina koji je prvi put ove godine trajao dva dana. Među 60 izlagača 40 je vinarija i 9 destilerija . Da predstave svoje proizvode vinari su stigli OSIM IZ Srbije i iz Hrvatske , Crne Gore i Severne Makedonije . Među izlagačima su bili Podrum vina ,,Todor“ iz Vitkova, Aleksandrovac Župski, kao i Vinarija ,,Živković“, iz sela Tržac, Aleksandrovac Župski . Na Festivalu je bioi poznati čačanski proizvođač rakije ,,Jelički dukat“ koji je na tržištu prisutan 22 godine . Podržava festival vina koji će , smatra , doprineti još većoj afirmaciji tog pića , ali i i rakije kao njihovog primarnog proizvoda . Posetioci su imali priliku da degustiraju i rakije i vina čija je ponuda bila izuzetno bogata. Oduševljeni su manifestacijom , ali ipak Čačani odnosno Čačanke predlažu da se dan započne rakijom. Novinu ovogodišnjeg festivala vina predstavlja trajanje manifestacije dva dana i mnogo više izlagača. Osim toga u ponudi su bili i gastronomski specijaliteti u vidu sireva bez kojih je nezamisliva degustacija vina . ,, Ono što već sa sigurnošću možemo reći jeste da sami vinari koji dolaze u naš grad , a svake godine ih je u sve većem broju, mogu da potvrde da je ovo zaista bitan vinski događaj u ovom delu Srbije , a i šire“, rekla je Jelena Urošević , suorganizator Festivala vina . Pokrovitelj manifestacije je grad Čačak. Domaćin, gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao , između ostalog , da je veoma zadovoljan organizacijom i posećenošću , ambijentom , odnosno da je postignut jedan kompletan ugođaj kakav Čačak zaslužuje . 

Festival vina je opravdao očekivanja. Prevaziđao prošlogodišnji, imao degustacioni i zabavni karakter, ali i je dobio i svojevrsnu turističku notu. 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar