Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Guča prva dobila zatvoreni bazen, biće natkriven kupolom i napunjem toplom vodom kako bi se kupali i kad prođe leto

post-title
Foto: RINA


Lučani - Nakon što su lučansku opštinu zadesile katastrofalne poplave poslednjih godina, osim puteva i domaćinstava uništen je i bazen, a to je bilo jedino mesto gde su Dragačevci mogli da se raslhlade tokom vrelih letnjih dana. Nedugo zatim nakon što je šteta pričinjena krenulo se u sanaciju koja je potrajala skoro dve godine i sada žitelji ne samo opštine Lučani već i čitavog Moravičkog okruga mogu pronaći svoju letnju oazu na bazenu u Guči.

- Prvo što smo uradili jeste postavljanje odbrambenog zida ukoliko dodje do ponovnih poplava i izlivanja reke Bjelice, zatim je odrađena i kompletna rekonstrukcija tela bazena kao i najsavremenija tehnologija za prečišćavanje same vode, kao i balonska kupola iznad samog bazena gde smo dobili mogućnosti da se čak i po kiši gradjani tu mogu okupiti - kazao je prvi čovek opštine Lučani, Milivoje Dolović za RINU.

Kako se pokazalo da je ovo prava investicija u Lučanima, vredni Dragačevci na ovome neće stati. U narednom periodu očekuje se i uvodjenje grejanja za zimsko kupanje.

- Trenutno smo u proceduri dobijanja dozvole za uvodjenje gasa, gde ćemo izvršiti priključak na daljinski sistem grejanja, kako bi se napojili gasni generatori i time se steći uslovi po prvi put da mi kao opština gotovo jedina u celom okrugu imamo mogućnost kupanja i po noći, i u zimskim uslovima. Na taj način bićemo među prvima koji imaju bazen zatvorenog tipa u Moravičkom okrugu, tako da gradjani mogu da se kupaju van kupališne sezone, ističe Dolović.

On je pozvao sve stanovnike Moravičkog okruga da i nakon Saborskih dana koji traju od 11. do 13. avgusta dođu na kupanje u zatvoreni bazen u ovoj maloj dragačevskoj varošici.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar