Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ministar Aleksandar Martinović posetio Gornji Milanovac

post-title
Foto: Mediaportal


Aleksandar Martinović, ministar Državne uprave i lokalne samouprave bio je danas u radnoj poseti Gornjem Milanovcu. NJega je najpre u svom kabinetu ugostio predsednik opštine, Dejan Kovačević, koji ga je informisao o projektima koji su u toku ili koji tek treba da budu realizovani, kao i o problemima sa kojima se Gornji Milanovac kao jedinica lokalne samouprave suočava. Ministar je u okviru svoje posete obišao i Jedinstveno upravno mesto, kao i početak radova na izgradnji parka sa dečjim igralištem i teretanom na otvorenom u naselju Ivice.

- Moram da pohvalim rad ovdašnje lokalne samouprave i Jedinstvenog upravnog mesta. Zahvaljujući marljivosti i trudu zaposlenih, Opština Gornji Milanovac izdaje građevinske dozvole u roku od tri dana, što je u današnje vreme jako važno. To je fantastičan rezultat koji je opštinska uprava postigla i po tome Gornji Milanovac može da posluži kao primer dobre prakse drugim lokalnim samoupravama. Drugi razlog zbog kojeg sam danas ovde jeste početak radova na izgradnji dečijeg igrališta i sportskog terena u naselju Ivice. Kako me je predsednik opštine informisao, radovi bi trebalo da budu gotovi u toku septembra meseca i ja sam obećao da ću doći na otvaranje. Ministarstvo je za ovu investiciju izdvojilo oko 15 miliona dinara, i mislim da će mladim ljudima koji žive u ovom naselju, kao i ostalim Milanovčanima ovaj sportski kompleks puno da znači – izjavio je ministar Martinović.

Predsednik Kovačević se zahvalio ministru na poseti i ovom prilikom istakao da opština Gornji Milanovac dugi niz godina ima dobru saradnju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

- Ono što treba napomenuti kada je u pitanju rad Jedinstvenog upravnog mesta, jesu benefiti koje je on doneo našim sugrađanima. Jedinstveno upravno mesto formirano je 2020. godine, za vreme korone, i od tada je usluga koja ide prema građanima Gornjeg Milanovca na mnogo višem nivou. Pored toga, preko Ministarstva smo finansirali i igralište u parku, igralište u Pranjanima sa teretanom na otvorenom i mini pitch terenom, a danas započinjem rad na još jednom. Zahvalan sam resornom ministarstvu na izdvojenim sredstvima. Posebno se zahvaljujem ministru na iznenađenju koje nam je danas priredio. Naime, on je na poklon doneo 20 lap-top računara koje ćemo podeliti našim zaposlenima i time im olakšati rad – rekao je predsednik opštine.

Kovačević je dodao da će opština i naredne godine aplicirati na konkurse raspisane od strane Ministarstva, a sve u cilju razvoja lokalne samouprave i boljeg standarda naših sugrađana. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar