Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Fondacija Mozzart donirala Onkološkom dispanzeru u Čačku ginekološku stolicu i EKG aparat

post-title
Foto: Infopress


Kompanija Mozzart donirala je Onkološkom dispanzeru Opšte bolnice u Čačku savremenu ginekološku stolicu namenjenu pacijentkinjama obolelim od malignih bolesti i EKG aparat . Vrednost donacije je oko 13 hiljada evra. Donirana oprema ima veliki značaj za čitavu Bolnicu , a iz kompanija Mocart poručuju da već sada pripremaju još jednu humanu akciju za čačansku Bolnicu.

Inicijativu za nabavku nove opreme za Onkološki dispanzer u Čačku pokrenula je Ana Dornik , jedna od osnivača Udruženja Žena uz ženu koje se bavi edukacijom prevencijom i podrškom žena obolelih od raka dojke. Osim psihološke podrške koju je mlada Ana Dornik pružila sugrađankama kroz knjigu Ti si ta, čiji je autor, veliki značaj ima i okruženje gde pacijentkinje dolaze, kaže Dornik. Doniranom opremom nastavlja se sređivanje Onkološkog dispanzera započeto zahvaljujući prijateljima koji svojim humanim akcijama olakšavaju rad i lečenje najtežih bolesnika. ,, Imali smo ranije staru stolicu iz prošlog veka , koja je bila ne funkcionalna , koj a je zahtevala angažovanje i medicinskih sestara i pacijentkinja d a bi se kvalitetno obavio pregled. Snalazili smo se. Taj drugi uređaj se zove EKG aparat . savremeno onkološko lečenje podrazumeva kardiološke toksičnosti i veoma je važno precizno praćenje tih toksičnosti. Ovaj EKG ima mogućnost da izračunava neke intervale koji su nama potrebni u praćenju pacijenata sa biološkom i hemio terapijom tako da nas ubrzava u radu i imamo više vremena za rad sa pacijentima „, kaže dr Dragana Bojović, načelnica Onkološkog dispanzera .

Fondacija Mozzart svoju humanost prema Čačanskoj bolnici dokazala je više puta obezbeđujući pomoć i u prethodnom periodu. Tu misiju nastaviće i dalje na obostrano zadovoljstvo .

Načelnica Onkološkog dispanzera dr Dragana Bojović najavljuje u narednom periodu dalje sređivanje i osavremenjivanje odeljenja. Otvaranje Hirurškog centra za dojku jedan je od planova , a ima ih još.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar