Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nema novog soja korona virusa u Moravičkom okrugu: Epidemiološka situacija je mirna, sedmično se dijagnostifikuju dva kovid pozitivna pacijenta

post-title
Foto: RINA


Čačak - Informacija da se pojavio novi soj korona virusa sa preko 30 mutacija obišla je svet. Za sada, na teritoriji Moravičkog okruga, prema rečima dr Aksentija Tošića, direktora Zavoda za javno zdravlje u Čačku koje je zaduženo za sve četiri opštine, još uvek nije dijagnostikovan nijedan slučaj novog soja korona virusa.

- Za sada je epidemiološka situacija pod kontrolom,  mi te nove sojeve virusa za sada ne dijagnostikujemo i trenutno ih sigurno i nemamo s obzirom na to da u proteklih nekoliko meseci, sedmično registrujemo jedan do dva slučaja pozitivnosti odnosno novoinficiranih osoba, a i broj testiranih se kreće oko 10 testiranih tokom jedne sedmice”, rekao je dr Tošić.

On je dodao da se u narednih nekoliko sedmica ne očekuje bitnija pormena stanja kada je korona virus u pitanju.

„Mi smo pretprošle sedmice imali jednog novoinficiranog, prošle sedmice dva, dok ove sedmice koja je u toku još uvek nismo imali nijedan slučaj inficiranja”, zaključio je Tošić.

RINA

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar