Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac protiv Astane u četvrtak u hali kraj Morave

post-title
Foto: KK Borac/Lejča photography


Nakon niza pripremnih utakmica koje je prvi tim Borca Mozzart igrao na strani, došao je trenutak da jedan meč bude realizovan na parketu Dvorane kraj Morave. Protivnik će biti KK Astana iz Kazahstana, ekipa koja deo svojih priprema sprovodi u Srbiji (četvrtak, 17:00, Dvorana kraj Morave).

Biće ovo ukupno sedma provera ovog leta za izabranike trenera Dejana Džolija Mijatovića. Do ovog momenta, Čačani su odigrali šest utakmica, a protivnici su bili FMP Meridian (84:84), dva puta Budućnost VOLI (81:91; 71:84), Crvena zvezda Meridianbet (73:90), nemački Oldenburg (92:75) i na kraju Studentski centar Derby (74:77).

Kada se samo letimično baci pogled na protivnike, izvlači se zaključak da je Borac Mozzart naspram sebe imao zaista silne protivnike. To posebno važi za članove AdmiralBet ABA lige, koji su u samom vrhu rečenog takmičenja.

Takođe, susret sa Astanom biće lepa prilika da Čačani dođu u Dvoranu kraj Morave i pruže podršku košarkašima koji nose crveno-belo znamenje. Kao što je dobro poznato, prvi tim je u znatnoj meri promenjen u odnosu na minulu takmičarsku godinu, tako da će podrška biti od silnog značaja, kako u toku priprema, tako i kada sezona bude počela. A tada još i više!

 

Vredno podsećanja jeste još i to da je ovog leta u Borac Mozzart stiglo čak osam pojačanja. U pitanju su Nikola Manojlović, Ronaldo Segu, Tajlan Džamon Birts, Darko Talić, Kruz Perot-Hant, Filip Rebrača, Džavon Frenklin i Đoko Šalić. Pored navedenih, od seniora u ekipi se od ranije nalaze kapiten Nemanja Todorović, Uroš Čarapić i Bojan Tomašević. Takođe, prvom timu su priključeni i talentovani mladi igrači, kao što su Pavle Nikolić, Petar Radović…

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar