Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Radoš Bajić film Heroji Halijarda prvo prikazao u Gornjem Milanovcu, suze u očima potomaka srpskih junaka koji su spašavali američke pilote

post-title
Foto: RINA


Gornji Milanovac - Proslavljeni srpski glumac reditelj i scenarista Radoš Bajić odlučio je da prvo prikazivanje filma Heroji Halijarda bude tamo gde se događaj desio , na padinama Suvobora i Maljena i prvi gledaoci koji su videli ovo monumentalno delo bili su potomci onih koji su učestvovali u tom događaju.

Dva sata ratne drame opisano je na poseban stilski način kroz porodičnu tragediju u kojoj se dva brata, na dve ideoloski suprotne strane, do krvi posvadjane na kraju mire na grobu trećeg najmladjeg, koji je trebao da nastavi lozu, shvativsi da su izigrani, dok iznad njihovih glava, ostatak sveta nastavlja svoj pohod, ne mareći za njihovu nesreću i dobročinstvo njihovog naroda.

Više je nego jasna poruka dela koje će ući u filmske istoriske anale. Maestralno je emocije prenela sjajna glumacka ekipa oličena u ulozi zavadjene braće, i imena kakvih odavno zajedno nisu okupljena na filmskom platnu od Žarka Lauševića, Petra Božovića, Nele Mihailović, Nikole Rakočevića, Milana Vasića, Vučića Perovića, Nedeljka Bajića , Nebojše Ljubišića, Jova Maksića, i još mnogih drugih poput dvadesetak američkih glumaca koji su takođe imali uloge.

- Pet godina projekta Heroji Halijarda je iza nas. Veliki broj dana i neprospavanih noći su iza nas. Velika glumačka ekipa , svi do jednog radili smo danima i noćima,a konačno film je gotov i kao što sam obećao, pretpremijera je ovde i potomci slavnih junaka, srpskih seljaka prvi imaju priliku da pogledaju film koji sam sebi pronalazi put. Nekada reči nisu ni potrebne, dovoljno je videti na licima svih vas tu emociju koju je probudio u vama, to mi najbolje opisuje kakav utisak nosite nakon gledanja Heroja Halijarda. Ovo je poruka herojstva, plemenitosti, humanosti , dobročinstva i nacionalnog pomirenja, rekao je Bajić.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar