Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dok u Kraljevu korona divlja, sitaucija u Moravčkom okrugu je stabilna: Za sedam dana zabeležen jednocifren broj zaraženih

post-title
Foto: RINA


Čačak - I dok iz susednog Kraljeva stižu alarmantne korona brojke kada je kovid infekcijo za sedam dana zaraženo 48 lica, u Moravičkom okrugu epidemiološka situacija je poprilično stabilnija. Prema rečima direktora Zavoda za javno zdravlje u Čačku, dr Aksentija Tošića, još uvek na sedmičnom novu je jednocifren broj zaraženih.

- U pitanju od je od šest do devet slučajeva zaraze na sedmičnom nivou. Danas je evidentiran jedan slučaj u Gornjem Milanovcu, juče jedan u Čačku a prekjuče jedan u Lučanima. Takvo stanje je mesecima u nazad, za sada nema velikog razloga za brigu, rekao je za RINU dr Tošić.

On dodaje da evidentirani slučajevi zaraze tokom prethodnih meseci su bili sa lakšom i srednjom teškom kliničkom slikom, stoga nijje bilo potrebe za hospitalizacijom.

- Svi koji osete simptome slične kovid infekciji mogu da se testiraju u Domovima zdravlja. Te zdravstvene ustanove opemljene su brzim antigenskim testovima, a ukoliko to zahteva situacija rade se i pcr testiranja, naveo je dr Tošić.

Stabilna epidemiolopka situacija za sada je i u Zlatiborskom okrugu.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar