Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Međunarodni festival animacije Animanima (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


U organizaciji Kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom grada Čačka I Ministarstva kulture otvoren je 17. Međunarodni festival animiranog filma Animanima.  Festival traje do 23.septembra I deo je programa ,, Čačak –prestonica kulture Srbije “.

U okviru  ovogodišnje Animanime u glavnom takmičarskom programu za festivalski Gran pri biće prikazano 32 filmska ostvarenja iz 18 zemalja, a odluku o najboljem filmu I ostalim priznanjima doneće žiri u sastavu: Ana Nedeljković, Huan Pabalo Saramela i  Žoao Gonzales. 

Pored animiranih ostvarenja, sastavni deo festivala je  I izložba  „Strip i džez: Ritmovi prostora” koju su priredili umetnički direktor Animanime Milen Alempijević i istoričarka umetnosti iz Italije, Andrijana  Ružić. Publika  ima priliku I da pogleda postavku „Iza očiju svet” kao I izložbu   Marice Kicušić „Slovenska božanstva”.

Festival Animanima  zatvara se 23. septembra u 20.00 dodelom nagrada, u Velikoj sali Kulturnog centra Čačak, a zatim će biti priređen koncert Dejana Krsmanović Balkan Gypsy Quartet.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar