Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ovako se slave grožđe i vino, srpska Toskana opravdala sva očekivanja: Tokom tri dana trajanja Oplenačke berbe kroz Topolu prošlo oko 200.000 ljudi 

post-title
Foto: RINA


Topola – Srpska Toskana prethodnog vikenda pokazala je zašto nosi epitet prestonice grožđa i vina i zašto ju je baš kraljevi birali za svoj dom. Jubilarna 60. po redu Oplenačka berba oborila je sve rekrode posećenosti, a kroz vrošicu je prema rečima organizatora tokom tri dana prošlo oko 200.000 ljudi.

- Pokazali smo celoj Srbiji , da je Oplenačka berba najbolja privredna, turistička i kulturna manifestacija. Veliki broj posetilaca je imao priliku da se uveri kakav je Topola domaćin i na koji način slavi grožđe, vino i čuva kulturnu baštinu naše Srbije. Ove godine je Oplenačka berba opravdala epitet jubilarne, kako po broju posetilaca, tako i po broju učesnika na Saboru narodnog stvaralaštva“, izjavio je predsednik opštine Topola Vladimir Radojković.

On je iskazao zahvalnost svima koji su dali svoj pečat ovoj manifestaciji.

- Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji ovako zahtevne manifestacije, na prvom mestu KUD Oplenac Topola , JKSP Topola , Turističkoj organizaciji Oplenac Topola, Kulturnom centru Topola i opštinskoj upravi. Posebnu zahvalnost dugujemo građanima Topole , koji su bili divni domaćini, svim ljudima koji su ovih dana posetili Topolu“, zaključio je Radojković.

Poseban pečat samoj manifestaciji dali su i uvaženi gosti, potpredsednik vlade Republike Srbije , Miloš Vučević , predsednik skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić , narodni poslanici, državni sekretari , predsednici opština, mnogi važni ljudi iz sveta kulture i turizma i načelnica okruga, Bilja Stošić.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar