Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nakon letnje pauze nastavljeno zasedanje Skupštine grada Čačka

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Posle letnje pauze nastavlja se zasedanje Skupštine grada Čačka, ispred odbornika danas se našlo 14 tačaka Dnevnog redai najava sednice na kojoj će se naći rebalans budžeta i koja se očekuje do kraja ovog meseca, rekao je predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović.

 

„Danas razmatramo Izvršenje budžeta za proteklih šest meseci, a spremno je i izvršenje za prvih devet meseci. Što se tiče izvršenja budžeta za prvu polovinu godine, ono procentualno iznosi 41,07. Podsećanja radi budžet grada sa rebalansom od početka godine, iznosi blizu osam milijardi dinara, što do sada i predstavlja rekordan iznos. Negde blizu tri milijarde je prihod grada i on se trošio planom koji je bio utvđen, a rashodi su negde u visini prihoda. Na sledećoj sednici ćemo imati izvršenje budžeta za devet meseci što će realnije odslikati stanje prihoda i rashoda”, kazao je Trifunović.

 

Na početku sednice verifikiovan je mandat novom odborniku Odborničke grupe „Aleksandar Vučić - Za našu decu” Milošu Seniću, s obzirom da je na prošloj sednici Radovan Ševarlić podneo ostavku.

 

„Izmena Poslovnika o radu je uslovljena izmenama Zakonika, koji je predvideo da se formira novo skupštinsko radno telo koje će se baviti rodnom ravnopravnošću i upotrebom budžetksih sredstava koje se tiči rodne ravnopravnosti. Takođe, izmene će biti u vezi Saveta za zdravlje koji će dobiti neka šira ovlašćenja u svom delovanju”, istakao je predsednik Skupštine grada.

 

Razmatraće se i odluka JP za grejanje o povećanju cena koje su usklađenje povećanjem cene energenata na svetskom nivou. Kadrovska komisija će imati dosta predloga koji će se ticati školskih odbora.

 

„Jutros je stigla saglasnost iz Ministarstva, koji smo čekali, za imenovanje direktora Centra za socijlni rad. Direktorka Branimirka Radosavčević, koja je i do sada obavljala tu funkciju, po obavljenom konkursu je bila jedini kandidat tako da ona ostaje na čelu ustanove”, kazao je Trifunović.

 

Šef odborničke grupe Nove Srbije u čačanskoj Skupštini Miloš Marić rekao je da je današnja sednica zakazana navrat-nanos iz razloga da ne istekne zakonski rok od tri mesece za održavanje iste.

 

„Jedina, po meni, zanimljiva tačka koja nije trebala da bude na ovoj sednici je poskukpljenje grejanja, još jedan namet građanima, ali to je slika i prilika vlasti. Ono što je mnogo bitnije od svega je da gradonačelnik Čačka za četiri godine svog mandata, se nije obratio u skupštini grada. Nova Srbija je stava da sve ovo neće dugo trajati i da narod na sledećim izborima treba da se odluči da o Čačku se odlučuju u Čačku i da odlučuju Čačani”, rekao je Marić.

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar